Santpedor commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ amb la penjada de la bandera irisada, una exposició i una representació artística

Dilluns, 28 de juny de 2021 a les 00:05

El 28 de juny és el Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual en record dels anomenats fets de Stonewall –Estats Units- que van tenir lloc el 28 juny de 1969, fa ja més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a la que havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBI.

A Santpedor es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, que se celebra cada 28 de juny, amb la penjada de la bandera irisada al balcó de l’Ajuntament. Del 7 al 15 de juliol es podrà veure l’exposició Infinites a la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas, una proposta del Consell Comarcal del Bages per divulgar les identitats de gènere i promoure la diversitat al territori. El 10 de juliol a les 19h hi haurà una representació artística a càrrec de Denise Guirado i Marta Rabaneda a l’auditori del Convent de Sant Francesc.

Amb motiu del dia de l’Orgull LGTBI+ també s’han pintat diversos bancs del poble amb la bandera irisada.

Les actuacions pretenen visibilitzar la diversitat sexual i de gènere al nostre territori i alhora donar compliment al Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Santpedor i al Pla Comarcal per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (2018-2021), que conté els objectius específics de donar a conèixer aquestes diades i sensibilitzar al conjunt de la ciutadania sobre la igualtat entre persones i drets a nivell social.

Darrera actualització: 28.06.2021 | 10:15