Santpedor congela impostos i amplia bonificacions a famílies nombroses i instal·lacions fotovoltaiques

Dimarts, 17 de novembre de 2020 a les 00:00

La decisió de mantenir impostos i millorar bonificacions s’aprova per unanimitat al ple de novembre. El consistori també dona llum verd a dues noves línies d’ajuts de 60.000 euros cadascuna. La primera per a pal·liar els efectes del tancament dels bars, restaurants, gimnasos i centres d’estètica i la segona per a famílies que estan afectades per la greu situació econòmica derivada de la pandèmia.

L’Ajuntament de Santpedor ha aprovat la congelació de tributs i impostos per al 2021 i millora algunes bonificacions existents. En concret s’amplia les bonificacions per a famílies nombroses que passen dels 200 als 300 euros i es facilita la instal·lació de plaques fotovoltaiques amb bonificacions de fins al 50%, el màxim establert. A més es manté l’exempció del pagament de la taxa d’ocupació de via pública per a la instal·lació de terrasses amb taules i cadires per part de bars i restaurants mentre duri la situació d’emergència sanitària per la pandèmia.

Les modificacions en les ordenances fiscals es van aprovar per unanimitat de les cinc forces polítiques amb representació municipal Al ple ordinari del mes de novembre.

Un ple que també va donar llum verd a la convocatòria de dues noves ajudes per pal·liar els efectes de la COVID-19 amb un total de 120.000€. La primera és una línia de subvencions directes i amb caràcter excepcional per pal·liar els efectes del tancament dels bars, restaurants, gimnasos i centres d’estètica després de la decisió del passat 15 d’octubre del departament de Salut. La convocatòria ja és oberta. L’import que poden percebre és de 1.500 euros que després caldrà justificar com a data límit el 31 de març del 2021.

 

La segona línia es destina a famílies que necessiten d’ajuda econòmica per al pagament de lloguer i hipoteques i també per a subministraments. Les famílies que ho necessitin podran percebre 200€ mensuals per a lloguers i hipoteques d’habitatges durant un termini màxim d’un any. Es podrà sol·licitar amb caràcter retroactiu des de l’abril si s’escau. Igualment hi haurà una segona subvenció de 500€ per a subministraments.

 

Aquesta nova convocatòria d’ajuts se suma a l’oberta el passat mes de juny després d’un primer confinament a Santpedor. En total, aquest 2020 l’Ajuntament hi haurà destinat 320.000 euros

 

Aprovació inicial del projecte d’ampliació del pavelló Rafa Martínez

 

El ple també ha aprovat inicialment el projecte d’obra municipal ordinària per a l’ampliació i reforma del pavelló poliesportiu municipal “Rafa Martínez” redactat per la societat ARAGO ARQUITECTURA ENGINYERIA SL i amb un pressupost d’1,5 milions d’euros. El projecte estarà ara un mes en exposició pública. En paral·lel es demanarà un informe preceptiu a l’agència catalana de l’aigua per la proximitat d’aquest equipament al torrent. Els informes associats a l’edificació han estat incorporats al projecte. El regidor d’esports, Agustí Comas, ha explicat que amb “aquesta ampliació es busca una solució a la necessitat de pistes esportives dels diversos clubs de Santpedor, especialment entre setmana”. En el projecte que ara és en fase d’exposició pública hi ha previstes 3 pistes transversals per encabir els esports que s’hi practiquen, a banda de la pista central gran. A més,  incorpora en l’ampliació un tatami per a la pràctica del judo.

 

Un altre dels temes que va tirar endavant és l’actualització dels representants de la corporació a les diferents comissions municipals després de les recents incorporacions de nous portaveus per a Progrés municipal, Rosa Pérez, i per a Santpedor en Comú́ Podem, Xavier León.

 

 

 

Darrera actualització: 17.11.2020 | 22:04