Santpedor encara la recta final de la Festa Major

Diumenge, 9 de juny de 2024
  • Una festa amb una seixantena d’activitats i l’estrena de la Zona Jove, amb una pluja que ha tret el cap, però no ha impedit que es pogués seguir tota la programació.
  • El poble de Santpedor va retre homenatge al cantant santpedorenc Ferran Gallart i Salas durant l’acte d’entrada de penyes a la plaça i una pancarta amb la seva imatge ha acompanyat la plaça Gran U d'Octubre durant tots els dies de celebració.

Del 6 al 10 de juny el poble de Santpedor ha celebrat una Festa Major amb una seixantena d’activitats, amb una pluja que ha fet una mica la guitza, però que no ha impedit que es pogués dur a terme la programació. Dilluns acaba la gran Festa amb animació infantil, festa aquàtica a la piscina, havaneres i rom cremat.

L’arrencada va començar amb força, amb el pregó institucional de la infermera del CAP de Santpedor des de 2011 i  investigadora de la Unitat de Recerca i Innovació de l’ICS Catalunya Central-IDIAPJGol, Berta Casanovas – Pallàs. Una professional molt estimada al poble que va omplir la plaça Gran U d’Octubre d’aplaudiments amb un públic que va acabar dempeus després d’escoltar el pregó tan esperat. Seguia la XI Empartxada a plaça Catalunya amb la botifarrada, l’empartxafoc amb l’actuació dels Bous de Foc i la batucada dels Batukad’or i el concert amb Mitjanit. L’endemà a la tarda, els consellers i conselleres del Consell dels Infants van fer el seu pregó que va seguir amb l’animació infantil de la Colla Pirata, amb tota la plaça ben animada, amb pilotes de colors volant i fent danses conjuntament.

Als carrers del costat de la plaça ja esperaven les penyes per donar el tret de sortida a la Festa Major, amb la flashmob, els Castellers de Santpedor, les bastoneres del Putxot, la colla gegantera i els Bous de Foc. Un tret de sortida de la Festa Major amb l’entrada de penyes i algunes, amb els gegants que s’han construït, que va comptar amb un homenatge al santpedorenc Ferran Gallart Salas, per part de la seva penya F.F. i la seva família, amb un pilar de dol dels Castellers de Santpedor. Una pancarta amb la imatge del Ferran ha quedat penjada tots dies al balcó de l’Ajuntament vell, per acompanyar la Festa Major de Santpedor.

La novetat d’enguany ha sigut l’espai per a joves de 12 a 16 anys, la Zona Jove a l’exterior de Cal Clarassó, que ha comptat amb diverses activitats com micro obert, mostra d’esports, jocs de taula, mostra d’entitats. D’altres activitats que també han tingut molt bona rebuda han sigut l’espectacle de circ d’acrobàcies aèries ‘Dispers’, de la companyia Tarannà; el concert de l’Orquestra Maravella i la de Blanes, o la festa Holy de colors.

El regidor de Fires i Festes, Jordi Rojas Grané, creu que està sent una Festa Major "agradable i bastant participada, amb activitats diverses, gràcies, també, a la col·laboració d’associacions i entitats. L'alcalde de Santpedor, Agustí Comas i Guitó, celebra la primera Festa Major com a alcalde després de ser-ne durant anys, també regidor: "són dies intensos que es viuen amb molta alegria i posant-hi molts esforços i dedicació perquè tot surti bé en una de les festes més esperades de l'any".

Tot plegat, un cap de setmana llarg de festa i concerts dijous amb Mitjanit, divendres amb DJ Boîte Lennon, Xaranga Tsunami i DJ Gami; dissabte amb l’orquestra Maravella, DJ Arzzett i Les que Faltaband i DJ Enka; i diumenge amb Orquestra Blanes, Xaranga Tsunami, Anaïs Vila, 4 Cat, i laTropical.

Darrera actualització: 10.06.2024 | 19:12