Santpedor és el municipi amb la millor taxa de reciclatge de la Catalunya Central

Dimecres, 22 d'agost de 2018 a les 00:00

Només un 14% de municipis de la Catalunya Central superen el 50% de residus reciclats. Tots els que lideren el rànquing utilitzen el sistema porta a porta. Santpedor va implementar aquest sistema fa 14 anys i tot just fa 10 mesos va fer una campanya de millora i sensibilització.

Santpedor és el municipi que més recicla de la Catalunya Central, segons dades presentades per l’Agència Catalana de Residus. L'informe estableix que els santpedorencs reciclen fins a un 78,17% dels residus que generen. Una taxa elevada que situa el municipi com a referent en la recollida selectiva de residus a les comarques centrals. El segueixen de prop Collsuspina, del Moianès, amb un 76,46% de residus recollits de forma selectiva, i Artés, amb un 76,17%. Tots tres municipis utilitzen el sistema de recollida de residus ‘porta a porta’. En el cas de Santpedor, que va ser un dels primers municipis de la comarca a implantar-lo, des de fa ja 14 anys.

Els percentatges baixen dràsticament en municipis que utilitzen altres metodologies. De fet, només 22 dels 149 municipis de la Catalunya Central superen el 50% de residus recollits de forma selectiva, dels quals cinc són al Bages.

Santpedor va ser pioner en la introducció del sistema porta a porta i tot just fa 10 mesos va implementar millores en el sistema en una nova campanya de sensibilització que va comportar el canvi de tots els cubells de recollida i la incorporació de nous cubells reixats per a la recollida orgànica a dintre de les cases.la campanya va fer un recordatori de com reciclar i es van regalar bosses compostables que ajuden també a millorar els nivells d'aprofitament de la recollida d'orgànica. Totes aquestes mesures expliquen els magnífics resultats obteinguts, segons asseguren des de la regidoria de Media ambient. L'exemple de santpedor s'ha anat implementant a altres municipis del Bages i amb les darrers incorporacions en el darrer any, ja són 5 els municipis que han incorporat la recollida selectiva porta a porta.

 

Darrera actualització: 23.08.2018 | 14:14