Santpedor fa el primer pas per a la regulació de les instal·lacions de producció d’energia elèctrica a partir d’energia solar i eòlica al municipi

Divendres, 28 de maig de 2021 a les 00:10

L’Ajuntament de Santpedor ha celebrat aquesta tarda un ple extraordinari-urgent de forma telemàtica i amb un únic punt a l’ordre del dia: l’avanç de la modificació puntual número 4 del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que s’ha aprovat amb el suport dels grups d’ERC, Junts per Santpedor i amb l’abstenció de la CUP.  

Es tracta del primer pas per a la modificació del POUM, que vol establir una regulació específica per a les instal·lacions de producció d’energia elèctrica a partir d’energia solar i eòlica al municipi. El POUM actual no ho contempla, i és per això que el Ple de la Corporació va acordar per unanimitat el mes d’octubre del 2020 suspendre les llicències per a la instal·lació de camps solars en sòl no urbanitzable durant un any. Amb aquest gest, el Ple de l’Ajuntament mostrava la seva preocupació per la situació d’emergència pel canvi climàtic i mostrava el seu suport amb l’ús d’energies renovables però sense comprometre els valors ambientals, paisatgístics i agrícoles del municipi.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha presentat un document inicial que conté una anàlisi urbanística de la situació actual i dels escenaris de futur, i fixa els criteris i objectius de la modificació del planejament així com les línies a seguir. El document, que fa una proposta de a quines zones s’admetrien aquest tipus d’instal·lacions, s’enviarà a l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. El proper pas serà treballar per a l’aprovació inicial de la modificació del POUM, que s’haurà de portar al Ple abans del mes d’octubre. 

 

Darrera actualització: 28.05.2021 | 18:16