Santpedor ha cantat aquest diumenge de pasqua caramelles des dels balcons

Dimarts, 14 d'abril de 2020 a les 00:00

L'Ajuntament va fer una crida a participar activament d'aquesta tradició i la convocat`ria es va fer en col.laboració amb la ràdio municipal que a les 12h va emetre les campanades de diumenge de Pasqua que les campaneres del poble van tocar l'any passat. Abans, les mateixes campaneres van enviar de manera viral un video recordant a tothom que enguany les campanades de pasqua s'havien de seguir des de la ràdio perquè elles, com tothom, seguien el confinament a casa.

Després del repic de campanes, es van emetre per la ràdio dues caramelles. la primera es va enviar la lletra a través deles xarxes. Es tracta de la caramela Nuvolots que ja es cantava al segle XIX i que l'Escola Municipal de Música de Santpedor va enregistrar en un CD pel seu 20è aniversari. La segna caramella és una creació d'un veí del poble que porta per títol Coronamella i que ell mateix va enregistrar en vídeo amb el seu acordió i va penjar a Youtube.

Juntament  a aquesta iniciativa, també s'ha empès una campanya per felicitar la Pasqua a la gent gran. S'han recollit una dotzena de vídeos de veïns, més d'una trentena de fotografies de mones, paisatges i bons desitjos i dos dibuixos. El lema de la campanya ha estat amb el hashtag de xarxes socials #SantpedoramblaGentGran.

Tot el material s'ha reenviat a les dues residències, l'Onada i Sant Francesc, durant aquest cap de setmana i avui encara s'envien els bons desitjos que arriben per als avis i àvies de Santpedor. Precisament un dels missatges mès emotius va ser la gravació d'una àvia de 93 anys desitjant bona pasqua a la resta dela gent gran cantant la caramella Nuvolots.  També la caramella La Picarola que va enregistrar un veí, una caramella que ballen per questes dates la colla bastonera els Picarols de Santpedor.

Adjuntem els links als vídeos de Youtube

- Caramella Nuvolots que es cantava a Santpedor al segle XIX. La Rosita Xandri i família us la canten a tots vosaltres

https://www.youtube.com/watch?v=MfefObpqWTM&feature=share

- muntatge de vídeos enviats pels veïns: Santpedor canta des dels balcons 

https://youtu.be/0USEuYl6CG8

- caramella Nuvolots amb muntatge de fotos de caramelles de Santpedor 

https://youtu.be/JAuySrS5fBQ

- Aniol Vila toca una caramella, la Picarola, amb l’acordió

https://www.youtube.com/watch?v=rRRywhGwsPM&feature=sharehttps://www.youtube.com/watch?v=rRRywhGwsPM&feature=share

Darrera actualització: 14.04.2020 | 12:23