Santpedor habilita la Sala 1 d’Octubre de la Biblioteca com a refugi climàtic per les altes temperatures

Dilluns, 21 d'agost de 2023 a les 16:00
  • Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per calor intensa i per calor nocturna intensa que es preveu que duri fins divendres.
  • La Biblioteca segueix tancada al públic perquè s’hi estan fent obres de manteniment i podrà obrir amb normalitat l’1 de setembre.

L’Ajuntament de Santpedor ha habilitat la Sala 1 d’Octubre 2017 de la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas com a refugi climàtic per les altes temperatures.

La sala quedarà climatitzada i s’hi podrà accedir de dilluns a divendres de dos-quarts d’onze del matí fins a dos-quarts de set de la tarda. Compta amb wifi, cadires i taules i també es podran utilitzar els lavabos que hi ha just abans d’entrar a la sala.

La Biblioteca, mentrestant, segueix tancada al públic perquè s’hi estan fent obres de manteniment i podrà obrir amb normalitat l’1 de setembre.

L’Ajuntament facilita així un espai segur climatitzat en un context d’altes temperatures extraordinàries després que Protecció Civil de la Generalitat hagi activat l’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per calor intensa i per calor nocturna intensa que es preveu que duri fins divendres.

A banda d’això, el consistori també fa extensius alguns consells importants que recomana Protecció Civil per evitar els cops de calor:

  • Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  • Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  • Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.
Darrera actualització: 22.08.2023 | 10:58