Santpedor mostra el seu rebuig unànime a les agressions sexuals

Diumenge, 13 de juny de 2021 a les 00:00

Unes 200 persones s’han concentrat aquesta tarda a la plaça de l’Església, convocades per la Comissió de Penyes, per mostrar el seu rebuig a les agressions sexuals arran dels fets ocorreguts la nit de dissabte a diumenge a Santpedor, en què es va produir una agressió sexual en el marc de la Festa Major.

Durant la concentració s’ha llegit un comunicat conjunt elaborat per la Comissió de Penyes, l’Ajuntament i el col·lectiu feminista Jerònimes, i que han subscrit diverses entitats del poble: 

“A Santpedor això no passa… Quants cops ho hem sentit això? Ahir a la matinada es va produir com a mínim una agressió sexual i des de l’ajuntament, comissió de penyes i les Jerònimes, l’assemblea feminista de Santpedor, volem fer públic el profund rebuig cap a aquests actes. Volem enviar a les víctimes i a les seves famílies tot el nostre suport incondicional.

La Festa Major és un moment de celebració, alegria i comunitat però no podem oblidar que vivim en una societat patriarcal i aquesta impregna tots els espais de la nostra vida. El que ha passat aquesta matinada, per desgràcia, no és un fet aïllat ni casual. La majoria de dones hem patit violència sexual en algun moment. Cap agressió ha de quedar sense resposta, per això som aquí, mostrant públicament el nostre rebuig cap a la violència masclista que posa en risc la nostra integritat física i emocional. Volem sortir de festa tranquil·les, volem poder caminar soles pel carrer, sigui de nit o de dia, borratxes, serenes o mig adormides sense tenir por de ser violentades pel fet de ser dones. Volem poder ballar i vestir com ens doni la gana sense que se'ns sexualitzi. Tenim dret a tenir vides dignes i lliures de por. No volem impunitat per aquells que ens agredeixen, per això hem de donar visibilitat a les violències que patim i elaborar respostes i estratègies juntes perquè no torni a passar. És responsabilitat de totes canviar la societat i lluitar contra les violències masclistes.

La Festa Major de Santpedor ha de ser feminista perquè sigui de totes i per a totes. Volem deixar clar que no hi tolerarem actituds masclistes, racistes ni homòfobes. Que Santpedor ha de ser feminista i entre totes ho aconseguirem. A més a més, hi ha hagut al llarg de les nits altres agressions físiques, totalment gratuïtes. La Festa Major de Santpedor ha estat i és un moment del poble, per trobar-se i passar-s’ho bé. En cap moment és tolerable cap d’aquests comportaments.

Recordem que a Cal Llovet cada vespre de concert durant aquest cap de setmana hi ha el Punt Lila, on s’ofereix informació i acompanyament per a qualsevol possible cas d’agressió o intimidació.

Per una Festa Major i un poble lliures de violència masclista! Si en toquen una, ens toquen a totes. No esteu soles.”

Darrera actualització: 13.06.2021 | 20:12