Santpedor obté 20 places públiques més a la Residència Municipal Can Jorba

Dimecres, 9 de juny de 2021 a les 00:05

El Ple de l’Ajuntament de Santpedor ha aprovat aquest dimarts per unanimitat l’increment de 20 places públiques a la Residència Municipal Can Jorba. Aquestes 20 se sumaran a les 7 places col·laboradores que la Generalitat de Catalunya ja té en aquest centre des de l’any 2017. En aquest sentit, el ple també ha aprovat la pròrroga del conveni 2021 referent a l’assignació de les 27 places col·laboradores per a l’exercici 2022.

Altres temes del Ple ordinari de juny

L’Ajuntament de Santpedor convocarà ajuts socials per a minimitzar l’impacte de la Covid-19 per aquest primer tram d’any, amb un pressupost de 12.000€. El Ple va aprovar per unanimitat la convocatòria i les condicions d’accés, i podran sol·licitar els ajuts les persones en situació de vulnerabilitat econòmica i social a partir del 28 de juny.

El Ple aprova inicialment la liquidació definitiva i la última fracció de les quotes urbanístiques del Mirador de Montserrat corresponents a la construcció del clavegueram (fase I de les obres d’urbanització). Es va aprovar amb els vots a favor d’ERC, JxS i En Comú, i l’abstenció dels grups CUP i PM.

L’Ajuntament modifica l’ordenança fiscal número 22, que regula la taxa per la prestació del servei d’ajuda a domicili i altres serveis assistencials. Així ho va aprovar el Ple per 9 vots a favor (ERC, JxS i En Comú) i 4 abstencions (CUP, PM). La modificació de l’ordenança respon als canvis en el contracte del Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona, que incorpora un canvi de tarifes, més accessibilitat i una millora dels serveis que ofereix als municipis i a les persones usuàries.

El Ple de l’Ajuntament de Santpedor ha aprovat l’adhesió a l’acord marc de l’Associació Catalana de Municipis pel subministrament d’energia elèctrica dels punts de subministrament de titularitat municipal. El dictamen es va aprovar per 10 vots a favor (ERC, JxS, PM), dos vots en contra (CUP) i una abstenció (En Comú).

Santpedor aprova els tràmits per finalitzar la concessió del terreny municipal situat al Polígon Industrial Santa Anna II, una concessió patrimonial temporal adjudicada fa 25 anys a l’empresa petrolífera Repsol. El Ple ho va aprovar per 11 vots a favor (ERC, JxS, CUP, En Comú) i 2 abstencions (PM).

El Ple de la corporació ha aprovat instar l’Ajuntament de Castellnou perquè iniciï un expedient d’expropiació de finques propietat de l’Ajuntament de Santpedor. Les finques es van incloure al terme municipal de Castellnou l’any 2011 i ahir el Consistori va aprovar sol·licitar a l’Ajuntament de Castellnou que les hi expropiï per 11 vots a favor (ERC, JxS, En Comú) i 4 abstencions (CUP, PM).

El Ple ordinari de juny també va aprovar, per 8 vots a favor (ERC, JxS) i 5 abstencions (CUP, PM, En Comú), modificar el crèdit amb càrrec al romanent de tresoreria per a despeses generals extraordinàries per unes obres de millora de les dependències de la Policia Local.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir la instrucció d’un expedient sancionador per al propietari d’un gos de raça perillosa per la comissió de diverses infraccions tipificades a la Llei 10/1999 sobre tinença de gossos considerats potencialment perillosos. Es va aprovar per 11 vots a favor (ERC, JxS, PM, En Comú) i 2 abstencions (CUP).

El ple aprova una moció a favor d’una llei trans i una altra pel desenvolupament del tren comarcal

L’Ajuntament de Santpedor va aprovar ahir una moció a favor del ple reconeixement dels drets de les persones trans i en suport d’una llei estatal. La moció, presentada per ERC i Junts per Santpedor, insta el govern espanyol a iniciar el tràmit i aprovar en aquesta legislatura una llei estatal per a la igualtat plena de les persones trans, fonamentada en la despatologització i reconeixement de les identitat trans*, en l’autodeterminació de la identitat i expressió de gènere i en l’abordatge integral de polítiques per intervenir en les desigualtats estructurals que encara pateixen les persones trans. La moció es va aprovar amb els vots a favor d’ERC, JxS, la CUP i En Comú, i va comptar amb l’abstenció de PM.

Santpedor també va aprovar ahir per Ple una moció pel desenvolupament del tren comarcal al Bages i per acordar el model de mobilitat territorial, presentada per ERC i Junts per Santpedor, consensuada amb els grups municipals de la CUP i PM, i que va comptar amb l’abstenció d’En Comú. La moció planteja aprofitar el traçat existent de la línia de ferrocarril de mercaderies a la comarca i recuperar el projecte del tren-tramvia que permetria la connexió de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Callús, Súria, Santpedor i Sallent inicialment.

Sobre aquest mateix tema els grups municipals de la CUP i En Comú ja van entrar una moció consensuada en el ple ordinari de maig, que no va prosperar després que l’equip de govern no subscrigués un dels acords i hi votés en contra. Per aquest ple de juny s’ha treballat el tema conjuntament i s’ha arribat a un consens amb la gran majoria dels grups, després que en l’anterior ple es presentés una segona moció com a sobrevingut i finalment es retirés davant la pressió de l’oposició.

 

 

Darrera actualització: 09.06.2021 | 13:30