Santpedor obté el segell de Ciutat Amiga de la Infància

Divendres, 18 de juny de 2021 a les 00:05

Santpedor ha estat reconeguda per Unicef com a Ciutat Amiga de la Infància en el marc de la IX Convocatòria de reconeixements 2021-2025. Es tracta d’una distinció que reivindica el compromís i l’esforç que ha dut a terme l’Ajuntament per posar els nens i nenes al centre de l’agenda política.

Santpedor va presentar la seva candidatura a principis del 2020, juntament amb altres municipis. Per obtenir el reconeixement, Unicef comprova que el poble tingui un Consell dels infants, un Pla Local d’Infància i Adolescència i que vetlli pels drets dels infants conforme a la declaració que es va signar a l’ONU l’any 1989.

La regidora d’Infància i Joventut, Roser Llobera Polo, valora molt positivament l’obtenció del segell en un any tan dur per la situació de la pandèmia i assegura que “ens anima a continuar desenvolupament iniciatives i polítiques d’infància i adolescència posant al centre un dels sectors més importants del poble, els nostres infants”.

Actualment l’Ajuntament de Santpedor està treballant per actualitzar el Pla d’infància i adolescència de Santpedor (PLIA) per detectar nous objectius a través d’una mirada integral d’aquest sector del poble i poder implementar-los i planificar amb recursos a curt, mig i llarg termini. Durant aquest últim any s’ha reactivat el Consell dels Infants, interromput durant la pandèmia, i ha format part de diversos processos participatius com a representació dels infants del poble. També s’han programat diverses activitats organitzades pels mateixos infants i adaptades a la situació i mesures marcades pel Procicat.

L’acte de lliurament d’aquest reconeixement d’Unicef es farà el 14 de juliol a les 12 del migdia de forma telemàtica. Santpedor ha obtingut aquest reconeixement al costat de 73 municipis més de l’estat espanyol.

 

Darrera actualització: 18.06.2021 | 12:38