Santpedor prepara el Bitxac amb prevencions sanitàries i oferta del casal per a tot l’estiu

Divendres, 15 de maig de 2020 a les 00:00

Ja hi ha inscripcions obertes per apuntar-se a fer de monitor del Casal d’estiu amb la previsió que es podrà obrir a finals de juny i hi haurà casal durant tot l’estiu, segons la demanda existent. El Casal es farà seguint totes les recomanacions sanitàries, a l’aire lliure, amb pocs nens i nenes per cada grup i monitors amb formació sobre la pandèmia, però amb moltes activitats de lleure perquè els nens i nenes recuperin una relativa normalitat.

Santpedor treballa amb la idea que aquest estiu es faci el Bitxac, el casal municipal d’estiu. El casal complirà amb la normativa vigent de mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid19 i, a la vegada, oferirà activitats de lleure durant tots els mesos de vacances. Des del moment que s’obri, a finals de juny, el Bitxac estarà obert fins al setembre coincidint pràcticament amb la represa del nou curs escolar. El mes d’agost i els primers dies de setembre, que fins ara no hi havia casal, es reserva la possibilitat de fer-se en cas que hi hagi prou demanda.

L’Ajuntament en col·laboració amb el Consell Esportiu del Bages que és l’ens que organitza el Casal ja han posat fil a l’agulla a l’espera de conèixer quines seran les restriccions vigents en el moment d’obrir la proposta de lleure d’estiu dels nens i nenes de Santpedor. Ara per ara, la idea és que el Bitxac obri portes el dia 22 de juny i hi hagi casal fins al 10 de setembre. Es faran 5 grups com sempre però el nombre de nens i nenes per grup es reduirà al que es permeti en el moment que es facin les inscripcions i seguint les premisses marcades pel departament de Sanitat. Cada grup: xics, petits, mitjans, grans i supergrans estaran en espais diferents. Ara, precisament, s’està treballant en quins espais municipals ocuparà cada grup. També, a més dels monitors de lleure hi haurà monitors que hauran fer una formació específica sobre la Covid19. L’oferta del mes d’agost i la primera setmana de setembre, que són una novetat d’aquest any atípic, es farà sota demanda.

Si tot va bé, el casal tindrà una ampliació d’horaris. Hi haurà una primera hora d’acollida entre 8 i 9 del matí. L’horari de matí serà de 9 a 13h i hi haurà, per a qui ho demani, servei de menjar amb carmanyola entre les 13 i les 15h. El Casal també disposarà d’un torn de tarda de 15 a 17h  i una hora de recollida entre les 17 i 18h.

Inscripcions obertes per a fer de monitor

Amb la previsió que el Casal es pugui celebrar, ja s’ha obert el període d’inscripcions per poder fer de monitor. L’equip de monitoratge és responsable de coordinar i dinamitzar un grup d’infants, amb la programació i realització d’activitats, en vetllarà pel bon funcionament i en farà una avaluació després.

El monitor/a realitza una funció́ educativa de transmissió́ de valors individuals i col·lectius, tot contribuint a l’educació́ integral dels infants i els joves, utilitzant els recursos que ofereixen les activitats pròpies del casal. Per això el perfil de monitor/a que es demana disposi d’una formació per poder fer aquesta tasca i es valorarà que disposi d’experiència (veure requeriments i formularis a la web de l’Ajuntament). Hi ha de temps fins el proper dia 25 de maig per presentar-se a aquesta funció i cal fer arribar la sol·licitud a bitxac.santpedor@gmail.com. Tambvé es pot consultar tota la informació del procés de selección al següent link: selecció bitxac

Les inscripcions dels nens i nenes no es faran fins a finals de maig. S’informarà en el moment en què s’obrin.

 

Darrera actualització: 15.05.2020 | 15:03