Santpedor proposa llançar a la paperera els masclismes en el dia contra la violència de gènere

Dissabte, 28 de novembre de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament s’adhereix a una campanya de l’Institut Català de les Dones per sensibilitzar la població que cal eradicar la violència de gènere. En el marc del dia internacional contra la violència de gènere, dimecres 25, també promou microteatre a l’Institut per arribar als més joves i la lectura del manifest i del nom de les víctimes per violència de gènere. Els noms s'enganxen a un maniquí que acaba amb un vestit lila de paper recordant totes aquestes víctimes. 

L’Ajuntament de Santpedor ha commemorat dimecres 25 de novembre el dia internacional contra la violència de gènere amb iniciatives que pretenen conscienciar tothom de la necessitat d’eradicar els masclismes del nostre dia a dia.

En aquest sentit, l’Ajuntament s’ha adherit a la campanya de l’Institut Català de les Dones (ICD) que porta per lema “Diposita aquí el teu masclisme” i que consisteix a enganxar adhesius amb aquest lema a totes les papereres del poble. Una iniciativa que segons la regidora d’Igualtat, Múria Martínez Amat, “busca primer de tot que es reconeguin les actituds masclistes i així es puguin desmuntar per llençar-les ni que sigui simbòlicament a la paperera”. 

També per arribar als més joves, dimarts  24 es va fer a l’Institut una sessió de microteatre. Una breu reflexió teatralitzada  on es va mostrar com, malgrat el treball feminista i la lluita per la igualtat, encara avui hi ha violència i fins i tot assassinats per violència de gènere. El microteatre comptava amb la participació de les actrius Annabel Totusaus i Judit Saula de “Temps d’espera”.

Dimecres a les 12 del migdia i altre cop a les 19:30h es va fer una concentració a la plaça Gran-U d’octubre amb lectura del manifest a càrrec de la regidora i la lectura dels noms de les víctimes d'aquest any per violència de gènere amb la participació dels assistents.

 

Darrera actualització: 30.11.2020 | 12:55