Santpedor proposa un projecte artístic en grup per reflexionar sobre les migracions

Dimarts, 2 de novembre de 2021 a les 00:00

El segon cap de setmana de novembre Santpedor viurà un projecte de creació artística participativa que vol obrir el debat i la reflexió al voltant de les migracions. El taller anirà a càrrec del col·lectiu ‘La caixa de vidre’, format pels bagencs Oriol Segon Torra, Quim Moya i Quim Torres, i està subvencionat per la Diputació de Barcelona.  

Des de divendres 12 a la tarda, tot dissabte 13 i fins diumenge 14 al matí, els participants viuran aquesta experiència mitjançant exercicis i dinàmiques vivencials que els ajudin a posar-se en situació de les persones que decideixen migrar. També hi haurà propostes d’exercicis experiencials treballant a nivell simbòlic i finalment tractaran d’integrar les vivències a través de l’expressió artística en diferents disciplines que aniran des de la fotografia, la paraula, la poesia, el traç, el cos, etc. El resultat del taller es plasmarà en una proposta artística que es presentarà el 21 de novembre.

Es tracta d’una convocatòria oberta a la ciutadania, que busca persones de totes les edats a partir de 14 anys que vulguin participar d’aquest procés i que vulguin emprendre un viatge artístic, durant un cap de setmana, a través d'experiències que els posaran a la pell d'aquelles persones que han hagut de marxar de casa seguint el somni d'una vida millor. INSCRIPCIONS AQUÍ

El regidor de Cultura, Agustí Comas, explica que “és un projecte de cohesió comunitària, on l'art es converteix en el fil conductor per fomentar la trobada, la presa de consciència i la sensibilització al voltant de les migracions. La importància de que hi pugui participar una franja d'edat tan àmplia, a partir dels 14 anys, fa que es converteixi en un projecte molt transversal, on es barreja l'educació, l'art i la cohesió social”.    

 

CONVOCATÒRIA

‘Camins d’anada’: un viatge simbòlic, en grup per reflexionar sobre les migracions a través de les arts.

12,13 i 14 de novembre a la Capella de Sant Andreu i al Born, Santpedor

Inscripcions aquí: https://bit.ly/3mhNMnO

 

Darrera actualització: 02.11.2021 | 12:44