Santpedor se suma al dia internacional de la salut de la dona el 28 de maig

Dijous, 28 de maig de 2020 a les 00:00

Enmig d'aquesta situació d'emergència sanitària, cal recordar que, segons dades del departament de Salut de la Generalitat,:

- El 70% de persones que treballen al món de la salut a Catalunya, són dones, això implica que estan exposades en major proporció a la pandèmia de la Covid19.

- El 88% de les professionals de les residències, centres de dia, centres de persones amb discapacitat i d'ajuda a domicili, també són dones.
Amb aquestes dades al cap, les dones estan més exposades a la Covid19 i per això també se n'han donat més casos d'infexió.

 

L'origen d'aquesta commemoració es remunta a l'any 1987, quan en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que es va tenir lloc a Costa Rica, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d'un Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones.

L'objectiu d'aquest esdeveniment, que cada any se celebra el 28 de maig, és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, i del compromís de les administracions per donar-hi resposta.

A Santpedor, en els darrers anys, per aquesta data organitzem la cursa d'orientació. Enguany la situació d'emergència sanitària per la Covid19 no ens ho ha permès. És moment per mantenir-nos actives i també per a la reflexió i el canvi. Com diu la doctora Carme Vall: "La medecina es fa des de i per a l'home" . És cosa nostra, també teva canviar-ho. Us deixem un un enllaç a una entrevista amb la Dra Vall: clica aquí

Darrera actualització: 28.05.2020 | 11:10