Santpedor tanca amb nota les festes de Santa Anna, marcades per la prevenció per la Covid19

Dilluns, 27 de juliol de 2020 a les 00:00

Els actes de la festa de Santa Anna es van ajustar per evitar la propagació de la pandèmia. Es van haver d’anular actes que no garantissin la seguretat o bé la distància i es van poder celebrar activitats tradicionals, a l’aire lliure.

Santpedor ha pogut celebrar la festa de Santa Anna del 2020 marcada per les prevencions per evitar la propagació de la Covid19. Amb un programa reduït i ajustat a les necessitats de seguretat s’ha pogut celebrar aquest cap de setmana bona part dels actes que tradicionalment es feien per celebrar Santa Anna.

La idea inicial de poder fer actuacions que es van deixar de fer per la festa major es va haver de descartar novament davant la situació de rebrots de la pandèmia en alguns punts de Catalunya. Així es va optar per esponjar les activitats de la festivitat de Santa Anna i ja dissabte al matí hi va haver a la plaça Gran una actuació infantil amb el grup la Tresca i la Ventresca i una mostra de cultura popular. Cadires separades per mantenir la distància, mascaretes i precaució d’organitzadors i participants.

Inauguració de l’arbre dels records

Per la tarda, en un acte molt emotiu, es va inaugurar al cementiri municipal l’arbre dels records, un espai per a les famílies que han patit una pèrdua gestacional o neonatal. Un indret que convida la reflexió i facilita l’elaboració del dol. L’acte que va comptar amb l’alcalde i la regidora de Serveis Socials també va tenir representants de l’entitat Little Stars. Un acte que es va tancar amb l’enlairament de globus blancs.

A un altre espai, a la plaça Gran, es va poder escoltar el concert de Sant Jaume amb el Raül i l’entrega de l’ofrena a Santa Anna.

Diumenge es van fer, com ja és tradicional les matinades pel casc antic de la vila a càrrec dels Grallers de Santpedor i la caminada primer fins a l’ermita de Sant Francesc i d’allà fins a Santa Anna, però es va decidir que aquest any no es portaria el penó ni es faria l’avituallament a la Riereta ni la botifarrada popular en arribar. Si es va mantenir el servei de trenet gratuït fins a l’ermita de Santa Anna. A Santa Anna, es fa celebrar una missa presidida per la bandera de Santpedor amb l’ofrena del poble i un record a les persones que ens han deixat durant aquest any. Per la tarda, concert de Sardanes i música per cobla  amb la Cobla Els Lluïsos. Van interpretar la sardana A Santa Anna de Claret de  Joan Lázaro.

Darrera actualització: 27.07.2020 | 14:09