Santpedor viu el primer ple telemàtic de la història per tractar els efectes de la COVID19

Dimarts, 28 d'abril de 2020 a les 00:00

S’ha celebrat aquest dimarts dia 28 d’abril. Es tracta d’un ple extraordinari i urgent que van demanar els tres grups municipals a l’oposició. La coalició de govern es compromet de cara al ple ordinari del 12 de maig a crear una comissió de seguiment amb tots els grups municipals però amb modificacions respecte a les propostes presentades per la CUP, Comuns i Progrés Municipal.

El ple rebutja una proposta de l’oposició de gastar el romanent del 2019 per al Pla de xoc perquè, segons manifesten, ja s’està fent en aquests moments i suposa una partida de 60.000€, insuficient per fer front als efectes de la COVID19. La previsió és destinar una xifra superior que es complementarà amb el pressupost del 2020 

L’Ajuntament de Santpedor s’ha reunit avui dimarts dia 28 d’abril en un ple extraordinari i urgent demanat pels tres grups municipals a l’oposició. El ple és el primer que se celebra de manera telemàtica, d’acord amb les mesures de prevenció decretades per la crisi sanitària amb els regidors seguint la sessió des de casa i amb l’alcalde presidint el ple des d’alcaldia.

Durant la sessió s’han tractat tres propostes presentades pels grups de l’oposició. La primera anava encaminada a crear un Pla de xoc per a fer front als efectes de la COVID19 i també una comissió de seguiment amb tots els grups municipals. L’equip de govern ho ha desestimat però es compromet a crear una comissió al ple ordinari que se celebrarà el dia 12 de maig. L’alcalde ha instat els grups a l’oposició a participar activament en aquesta de manera que es treballin, de manera consensuada, les mesures de reconstrucció social, econòmica i sanitària que necessitarà Santpedor. 

Una segona proposta era destinar el romanent del 2019 al Pla de xoc que es plantejava des de l’oposició. També aquesta proposta s’ha desestimat perquè, segons ha explicat el regidor d’Hisenda, Josep Illa, a hores d’ara ja s’està destinant aquest romanent del 20% que marca el govern central  i que en el cas de Santpedor és una xifra a l’entorn dels 60.000€. Per  a l’equip de govern aquesta és una xifra insuficient per fer front  al pla de reconstrucció social i econòmica que necessitarà Santpedor i es preveu una partida superior que es complementarà amb el pressupost del 2020.

El tercer tema que s’ha tractat al ple és deixar sense efectes el dictamen del juliol de 2019 sobre el règim de dedicació i retribucions dels membres de la Corporació. El punt s’ha desestimat amb els mateixos vots que amb la resta de propostes amb 8 vots en contra i 5 a favor. L’equip de govern ha fet una proposta a l’oposició perquè, en canvi, es destini al COVID19 el que reben tots els els partits polítics amb representació municipal, de manera que sigui una aportació solidària de totes les formacions.

El primer ple telemàtic s’ha celebrat un cop s’han pogut donar les garanties i tècniques per a la seva celebració. El seguiment del ple ha comptat amb 75 espectadors en el seu punt de màxim seguiment. El ple es pot seguir al Canal Youtube de l’Ajuntament. El proper ple ordinari es podrà fer amb aquest mateix sistema el dia 12 de maig si continua vigente el confinament.

Darrera actualització: 28.04.2020 | 21:08