Tot a punt per una nova edició del Santpedor en Flor

Divendres, 3 de maig de 2024

El Santpedor en Flor omplirà els carrers del centre històric aquest cap de setmana de propostes artístiques, exposicions i tallers que giraran entorn la temàtica de la sequera, tenint com a protagonistes les plantes autòctones i aromàtiques.

Més de 15 entitats i associacions, a més de les persones voluntàries a títol personal, hi han posat el seu granet de sorra per omplir amb una desena d’activitats l’edició d’aquest 2024.

UN RECORREGUT D’ESCENES A LES FONTS I DIVERSOS PUNTS DEL POBLE

Durant tot el cap de setmana es podran observar les exposicions de les escenes que han treballat diferents entitats i persones voluntàries als següents punts: Plaça Generalitat (a càrrec dels clubs de Vòlei i CEFS Santpedor); Plaça Pare Casanovas (a càrrec de les puntaires); carrer del Vall (a càrrec de les iaies de Santpedor); carrer Ample (a càrrec dels Pastorets i de Cultura Popular); la plaça de la Font (a càrrec d’Ampans); la plaça de l’Església (a càrrec del SAC, Càritas i Proide); i el carrer Santa Anna núm. 2 (a càrrec d’Ernest Falip).

3 DIES DE SANTPEDOR EN FLOR

El concert de Tribut a Queen a Cal Llovet de divendres a la nit serà la prèvia de l’inici del Santpedor en Flor. Dissabte al matí hi haurà el Mercat de Proximitat i de la Rampoina a la plaça Gran, amb les audicions d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Santpedor i l’actuació de l’escola de Dansa de Castellnou. Al carrer Doctor Jaume Ferran, adjacent a la plaça, s’hi farà el taller gratuït de coneixença de plantes i tothom qui hi participi es podrà emportar el seu planter.

Paral·lelament durant el matí, hi haurà la visita teatralitzada gratuïta a la vila medieval amb els personatges feudals que  faran un recorregut pel centre històric. A la tarda, el taller gratuït d’estampació japonesa tataki-zomé, que va exhaurir inscripcions de seguida.

A partir de dos-quarts de vuit del vespre, la CUSA tindrà a punt una altra Festa del Tast i el Got amb restaurants i comerços locals pel dissabte al vespre i que comptarà amb la visita sorpresa de les Supremas per dinamitzar la plaça Gran U d’Octubre.

L’endemà diumenge a la mateixa plaça a dos-quarts de dotze del migdia, hi haurà la performance de dansa i moviment amb l’espectacle Aiguasomnis i tot seguit començarà una cercavila d’entitats de cultura popular amb una mostra de foc dels Bous de Foc. El recorregut serà: Plaça Gran, carrer de la Plaça, carrer del Vall, carrer de Font Barrera i plaça de l'Església.

El Santpedor en Flor clourà amb l'espectacle de "Postals presents per a una mare absent", una obra musical amb dibuixos de sorra per parlar sobre l'alzheimer i que s'engloba dins del Cicle Convent.

 

ACTIVITATS AMB INSCRIPCIÓ o ENTRADA PRÈVIA

QUEEN BANDA TRIBUT

Divendres 3 de maig, 22 h 

Entrada: 15 €

Compra en línia aquí


TALLER DE PLANTA DE FRUITES VERDURES I FLORS LOCALS 

Dissabte, de 9.30 h a 13.30 h, c/Doctor Jaume Ferran

Torns d’una hora. Grups de 20 participants, per a infants a partir dels 4 anys.

Inscripcions en línia

 

VISITA TEATRALITZADA A LA VILA MEDIEVAL

Dissabte 4 de maig, a les 10 h i a les 11.30 h

Inscripcions en línia aquí

 

TALLER DE TATAKI-ZOMÉ

Dissabte 4 de maig, a les 16 h

Inscripcions exhaurides

 

POSTALS PRESENTS PER UNA MARE ABSENT (dins del CICLE CONVENT)

Diumenge 5 de maig, a les 18 h

a les 18 h

Lloc: Auditori Convent de Sant Francesc

Preu: 12 € adults. Menors fins a 12 anys a 9 €. Venda d’entrades a codetickets

Abonament Cicle Convent pels 2 concerts:

  25 € adults / 20 € menors fins a 12 anys 

amb El Messies de Händel (Polifònica de Puig-Reig i Camerata Bacasis)

Venda d'entrades aquí

 

El Santpedor en Flor forma part de la iniciativa de Viles Florides, amb el suport de la Diputació de Barcelona, en un cap de setmana organitzat per la comissió de Santpedor en Flor (amb persones voluntàries, entitats i associacions del poble), Santpedor Art i Creació i l'Ajuntament de Santpedor.

Darrera actualització: 2.05.2024 | 23:11