Tret de sortida a la campanya ‘A Santpedor, qui la fa la caga’, contra l’abandonament de caques i pipis de gos als carrers

Dimecres, 21 d'abril de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Santpedor ha engegat una campanya de civisme contra l’abandonament de caques i pipis de gos als carrers, centrada en la coresponsabilitat dels santpedorencs i santpedorenques. Sota el lema ‘A Santpedor, qui la fa la caga’, la iniciativa vol conscienciar la població de la importància de tenir cura dels espais comuns per una bona convivència.

La presentació ha comptat amb l’Alcalde de Santpedor, Xavier Codina, la regidora de salut pública, Núria Martínez Amat, i el cap de la Policia Local, Josep Vilaseca, que han explicat la voluntat de l’Ajuntament en difondre aquesta campanya per tal de posar fi a una problemàtica persistent al poble.  Els carrers del barri antic i de l’eixample i algunes zones no urbanitzades però molt transitades són el focus de les queixes entre els veïns i veïnes de Santpedor, molestos per aquesta problemàtica.

La regidora de Salut pública, Núria Martínez Amat, explica que “Santpedor és un poble amb una sensibilitat especial pels animals de companyia i hi ha una gran quantitat de famílies que tenen gossos a casa. La campanya vol sensibilitzar aquesta part de la població perquè es faci responsable del seu gos i, a més de tenir-ne cura, deixi la zona per on passa sense rastre de la seva presència”. La regidora explica que a l’hora de sortir és imprescindible portar bosses per recollir les caques i aigua per diluir els pipis, i recorda que l’Ajuntament posa a disposició ampolles plegables per a totes aquelles persones que ho sol·licitin. 

Amb aquesta campanya, a través de vídeos i vinyetes difoses a les xarxes socials i també en paper, l’Ajuntament vol conscienciar a les persones que tenen un gos així com també fer-ne partícip tota la població per fer de Santpedor un poble més net i amable. 

 

Darrera actualització: 21.04.2021 | 10:41