Joventut

Des d’aquesta regidoria es coordinen les polítiques de joventut del municipi i és la responsable del Casal de Joves i Punt d'Informació Juvenil Lokal de la Vila, espai on el jovent pot anar a buscar informació, pot utilitzar per fer els deures o treballs, i pot fer activitats lúdiques i culturals amb l’assessorament de la dinamitzadora.

Atribucions i serveis:
• Promoció i gestió d'activitats per a la joventut
• Activitats de suport a les associacions i entitats
• Activitats relacionades amb el mon de la joventut
• Gestió i direcció del centre d'informació juvenil (Lokal de la Vila)
• Organització d'activitats dirigides a la joventut

Servei d'Informació Juvenil
El Servei d'Informació Juvenil (SIJ) compta amb el suport de l'Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona i és membre de la Xarxa Catalana d'Informació Juvenil, que depèn de la Secretaria General de Joventut.
L'objectiu del SIJ és facilitar l'accés als joves a la informació per tal de garantir una millor presa de decisions i afavorir la igualtat d'oportunitats. Qualsevol dubte que tingui un o una jove de Santpedor serà atès o derivat al servei que es consideri més adient. Es procura estar a l´aguait de programes i accions municipals i supramunicipals que tingui com a protagonistes els i les joves per poder-los informar i tenir en compte. El que és convenient és conèixer els que volen formar part d´alguna formació o busquen feina per poder-los informar.

Principals informacions sol·licitades:
- Estudis: calendari d´inscripcions, pre-inscripcions, orientació.
- Ajuda en l´elaboració del CV.
- Joves per l´ocupació.
- Mobilitat internacional.
- Garantia Juvenil: Promogut amb Fons Europeus es procura que els i les joves que s´hi inscriguin rebin una tutorització intensiva i especialitzada.

Pla Local de Joventut
Des de la regidoria de Joventut es genera periòdicament el Pla Local de Joventut de Santpedor. Aquest Pla és el full de ruta de les polítiques de joventut a realitzar al nostre poble durant els propers anys.

El Pla inclou una primera fase de diagnosi social i de captació de demandes, inquietuds i propostes. En aquest sentit, es porten a terme unes jornades de participació amb joves d’entre 15 i 29 anys en què es tracten temes tan essencials com l’ocupació, la salut, l’educació, la mobilitat, l’habitatge, el lleure, la participació i la cohesió social. Les inquietuds i iniciatives que es recullen en aquestes trobades són valorades i tingudes en compte en la confecció final del Pla Local de Joventut.

Horari:  
Darrera actualització: 25.08.2021 | 13:03