El ple de febrer aprova definitivament el projecte d’ampliació del pavelló Rafa Martínez

Dimecres, 10 de febrer de 2021 a les 00:00

El ple ordinari de febrer de l’Ajuntament de Santpedor, celebrat aquest dimarts per via telemàtica, ha aprovat el projecte definitiu d’ampliació i reforma del pavelló poliesportiu municipal Rafa Martínez.

El ple de novembre va aprovar inicialment el projecte tècnic i l’estudi d’ordenació volumètrica, i després del termini d’exposició pública i amb les al·legacions del grup Progrés Municipal, avaluades i informades pels Serveis Tècnics Municipals, el ple de febrer n’ha aprovat el projecte definitiu amb 8 vots a favor (ERC i Junts per Santpedor) i 5 abstencions (CUP, Progrés Municipal i Santpedor En Comú Podem).

El projecte d’obra municipal ordinària per a l’ampliació i reforma del pavelló poliesportiu municipal Rafa Martínez té un pressupost d’1,4 milions d’euros i el proper pas és la licitació de les obres per a la seva execució. El projecte preveu ampliar el pavelló amb una segona pista annexa que permetrà doblar la capacitat actual de la instal·lació, que ha quedat petita. Els treballs d'ampliació del pavelló preveuen 3 pistes transversals per encabir els esports que s'hi practiquen, a banda de la pista central gran. Així, amb la reforma es passarà a disposar d'una instal·lació que en el seu conjunt tindrà una superfície de 3.400 m2. L'ampliació preveu també, com a novetat, una sala tatami que permetrà acollir l'activitat de judo.

El regidor d’Esports, Agustí Comas, expressa que “l’ampliació i reforma del pavelló Rafa Martínez cobreix una necessitat existent des de fa temps al municipi i dona resposta a la demanda de les entitats per la manca d’espai. En aquest sentit, Comas assegura que “l’Ajuntament fa una clara aposta pel món de l’esport amb altres actuacions a banda de l’ampliació del pavelló, com el projecte de construcció de les grades al camp de futbol o la reforma de la piscina gran, que es va estrenar aquest estiu”.

 

El ple de febrer aprova tres mocions

En la sessió s’han presentat tres mocions a càrrec dels grups de la CUP, ERC i Santpedor En Comú Podem. La moció de la CUP, per exigir la retirada de la Generalitat en les causes obertes contra independentistes, es va aprovar amb 10 vots a favor (CUP, ERC i Junts per Santpedor) i 3 abstencions (Progrés Municipal i Santpedor En Comú Podem). La moció exposa que la Generalitat participa com a acusació particular en fins a 70 casos repressius dirigits contra persones independentistes i demana al govern de la Generalitat la retirada immediata com a acusació particular i la sol·licitud d’arxiu de tots els processos judicials.

La moció presentada per ERC, en suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre, també s’ha aprovat amb els mateixos vots a favor d’ERC, Junts per Santpedor i la CUP i l’abstenció de Progrés Municipal i Santpedor En Comú Podem. La moció manifesta el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel TSJC, expressa el suport a totes les persones represaliades en el marc de la causa general independentista i exigeix l’aprovació immediata d’una Llei d’Amnistia com a via per a la solució del conflicte.

La moció presentada per Santpedor En Comú Podem, en relació amb els talls de subministrament elèctric i l’increment del preu de la llum, s’ha aprovat per unanimitat. Tots els grups del Consistori ha votat a favor de la moció, que exposa que l’accés a l’energia és un dret i una necessitat bàsica per tothom i insta el govern de l’Estat a realitzar els canvis legislatius i normatius necessaris en relació amb el funcionament del mercat elèctric per acabar amb la sobreretribució així com la revisió d’un nou bo social elèctric i la sanció de les operadores elèctriques per possible vulneració dels drets bàsics de la ciutadania.

El Consistori també ha aprovat per ple un dictamen sobre declaració d’obra d’especial interès, pel reconeixement de bonificació de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres. Tots els grups han estat d’acord en la importància de preservar el barri antic del poble i el dictamen ha estat aprovat per unanimitat.

Darrera actualització: 10.02.2021 | 12:37