Santpedor ha celebrat aquest cap de setmana el 25è aniversari de Santpedor Ciutat Pubilla de la Sardana i les Jornades de Patrimoni

Dimecres, 9 de maig de 2012 a les 00:00

Enguany s’ha celebrat el 25è aniversari de Santpedor Ciutat Pubilla de la Sardana amb diversos actes commemoratius organitzats pel Grup Sardanista de Santpedor. Pel nostre municipi, i especialment pel món sardanista va ser una fita molt important ja que es va ser la Capital de la Sardana durant aquell any, que fa significar organitzar trobades sardanistes, i nombrosos actes de cultura popular.
Per celebrar aquella fita es va inaugurar una Plaça (Pl Catalunya) amb un monument a la Sardana.Els acte que s’han desenvolupat aquest cap de setmana han tingut un gran seguiment per part de tots els santpedorencs i bagencs i, especialment han estat un dies de retrobament per tots els sardanistes que havien ballat a la Colla de Santpedor.
Van començar els actes dissabte amb una audició de Sardanes, en la van ser protagonistes el grup que durant diversos mesos ha participat en un curs de sardanes.
A continuació va tenir lloc un concert i recital de sardanes amb Núria Feliu, la participació de la Coral de la Llar d’ avis de Ca l’Arola i l’actuació del polifacètic cubà Ulises Ordúnez a l’Auditori Convent de Sant Francesc. Les actuacions van ser llargament aplaudides i cantades també pel públic assistent.

El diumenge es va realitzar una plantada dels Gegants de Santpedor i la Serreta i l’esperada trobada d’antics components de les colles sardanistes de Santpedor que van entrar al galop a la Plaça Catalunya que va lluir d’allò més amb les sardanes de les diferents colles antigues que van demostrar que mantenien el nivell, malgrat el pas dels anys. Posteriorment hi va haver un dinar de germanor.

A la tarda es va dur a terme el Concert de Música per a Cobla i Coral a l’Església amb la Principal de la Bisbal i la Coral Escriny de Santpedor amb el patrocini de l’Ajuntament de Santpedor.

El concert va omplir com mai s’havia vist l’Església Parroquial, i fa fer gaudir de les Sardanes més clàssiques a les més modernes, el públic santpedorenc que es va rendir davant la batuta de Francesc Cassú qui dirigeix la Cobla La Principal de la Bisbal, que aviat farà 125 anys.

Per altra banda, aquest cap de setmana es va dur terme les Jornades de Patrimoni en què es van mostrar diversos indrets amagats de Santpedor. El dissabte hi va haver la passejada de l’Aigua amb visites als Aiguamolls, Sèquia, Safareig públic, Bassa dels Capellans, Font de la Riera, Palanca sobre el Riu d’Or, Pont del carrilet i Pou de Glaç. El diumenge es van fer visites lliures als racons amagats de Santpedor: la cisterna de la Plaça Sant Jordi, la Font de les Escales, el Pou del Perico, Cal Ballaró, Arxiu Històric, Cal Vinyes, Sindicat Agrícola, Convent de Sant Francesc i Museu dels Tractors.

Al final de cada visita s’entregava una fitxa amb informació més exhaustiva de d’indret. Van ser centenars els santepdorencs que s’hi van atansar.

Darrera actualització: 15.06.2017 | 17:23