S'obre convocatòria per al programa d’arranjament d’habitatges, adreçat a persones grans i persones amb discapacitat

Dimarts, 15 de juny de 2021 a les 00:00

Del 15 de juny al 16 de juliol es poden fer les sol·licituds al programa d’arranjament d’habitatges, que té per objectiu promoure l'autonomia personal i millorar la qualitat de vida al domicili de les persones grans i de les persones amb discapacitat, garantint les condicions d’accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica mínimes dels habitatges objecte de les intervencions.

Es poden presentar sol·licituds presencialment al registre de l'Ajuntament o bé de manera telemàtica, omplint aquest formulari. 

Poden sol·licitar ajudes les persones empadronades a Santpedor de 65 anys o més, preferentment amb discapacitat igual o superior al 33% o en situació de dependència o de vulnerabilitat. També les persones empadronades més grans de 80 anys que visquin soles o amb una altra persona gran. I les persones empadronades menors de 65 anys amb necessitats especials per poder-se desenvolupar en el dia a dia a la seva llar.

Les ajudes es destines a projectes que comportin: reformes bàsiques als habitatges que permetin garantir les condicions de seguretat, higiene i habitabilitat mínimes, afavorint l’accessibilitat i les condicions de vida de la persona dins de la llar; petites reformes d'adaptació funcional i/o la instal·lació d'ajudes tècniques als habitatges de les persones. I enguany també es destinaran a ajudes tècniques així com elements de desplaçament, de llit i per a la comunicació.

La prescripció de la intervenció i l’execució de les obres les farà la Diputació de Barcelona, que assumeix el 100% del cost dels arranjaments que es sol·licitin aquest 2021.

Darrera actualització: 15.06.2021 | 08:46