Un centenar de persones assisteixen a l’homenatge de Jordi Falip

Dissabte, 17 de febrer de 2024

Un centenar de persones han assistit aquesta tarda a la inauguració de la instal·lació de les mules del Jordi Falip i Sabartés, i la placa que l’homenatja en un acte emotiu que s'ha fet a la rotonda de Cal Ramon (crta. de Callús, Santpedor).

L’alcalde de Santpedor, Agustí Comas i Guitó, ha iniciat agraint als i les assistents i compartint una anècdota que va viure amb el Jordi durant el Carnestoltes ara fa uns any.
La dona del Falip, Mònica Torras i Llort, ha valorat la iniciativa de què les escultures de les mules es quedin a Santpedor i ha agraït l'escalf i la presència a totes les persones que hi eren.

El conjunt escultòric està format per les escultures de les mules de ferro del Jordi, que s’exhibien durant el Santpedor en Flor, juntament amb una placa d’homenatge on es recullen dos poemes que va escriure ell sobre aquestes mules, “La mula capficada” i “L’encís de la mula”, que l'alcalde ha llegit en veu alta per a tothom durant la inauguració.

Jordi Falip i Sabartés era un activista social i mediambiental, vinculat a la vida cultural, molt estimat al poble que va morir sobtadament l’octubre de 2020 amb 54 anys. Va ser impulsor de la transformació de l'Aiguamoll i col·laborador de la Festa dels Tres Tombs.

Podeu llegir més sobre la seva biografia a la nota que va fer l’Ajuntament en el seu record, el passat octubre de 2020.

Darrera actualització: 17.02.2024 | 19:44