Cultura

Regidor


Agustí Comas Guitó (Alcalde)

Funcions de la regidoria


L’objectiu principal de la regidoria és incentivar la vida cultural del municipi, ja sigui amb activitats programades directament des de l’Ajuntament o bé donant recolzament a totes aquelles entitats culturals del municipi per tal de que es tirin endavant projectes d’aquest àmbit i en puguin gaudir la totalitat dels veïns. Un dels projectes promoguts per aquesta regidoria és l’Agenda cultural, proposta d’activitats culturals bimensuals que es porten a terme al municipi, oberta a les entitats locals.

Santpedor té un bon nombre d'entitats i associacions culturals que cada any fan possible un gran ventall d'activitats a la nostra vila i enriqueixen la vida cultural. Cal remarcar que està en ple funcionament l'Escola de Música, la Llar d’avis de Ca l’Arola, el Servei d'Informació Juvenil i l'Espai Jove al Lokal de la Vila. I es desenvolupa un nombre important d'activitats culturals adreçades al conjunt de la vila, i posa a l´abast dels convilatans els equipaments culturals municipals com són la sala polivalent de Cal Llovet (per balls, sopars, espectacles de música, teatre, dansa...), l’Auditori del Convent (per concerts, exposicions, conferències, espectacles de petit format...), la capella de Sant Andreu (per conferències, reunions, cursos...), el Born i La Nau (espai d’art i creació).

Des d´aquesta àrea es promouen també publicacions sobre el municipi o ajuts a autors locals. Es important també destacar els ajuts i subvencions per donar suport a les entitats santpedorenques.

Durant l´any, es programen cursos  i diferents tallers de promoció artística, així com de convocatòries obertes a la participació: concursos de pintura, fotografia…

Les Comissions de festes programen cada any les principals cites amb l´agenda lúdica: Festa Major, Santa Anna, Sant Miquel, el Carnaval, el Sant Jordi…

Equipaments


Darrera actualització: 3.08.2023 | 09:46