Punt final a cinc dies de Festa Major a Santpedor

Dilluns, 10 de juny de 2024
  • Una festa molt participada i que tot i la previsió de pluja, ha pogut celebrar tota la programació d’activitats, espectacles i concerts.
  • El poble de Santpedor va retre homenatge al cantant santpedorenc Ferran Gallart i Salas durant l’acte d’entrada de penyes a la plaça i una pancarta amb la seva imatge ha acompanyat la plaça Gran U d’Octubre durant tots els dies de celebració.

Santpedor ha tancat cinc dies de Festa Major aquest dilluns, amb la festa aquàtica a les piscines, el futbol bombolla, la botifarrada popular, les havaneres de Port Bo i el rom cremat i els jocs de taula àgils i el Frikibingo a la Zona Jove. Han sigut gairebé una seixantena d’activitats amb molta presència d’entitats i d’artistes locals.

El regidor de Fires i Festes, Jordi Rojas Grané, fa una valoració molt positiva després d’orquestrar per primera vegada la Festa Major de Santpedor “hem pogut oferir un ventall molt ampli d’activitats molt participades i molta gent, gràcies també, a la col·laboració de les entitats i associacions del poble”. L’alcalde de Santpedor, Agustí Comas Guitó, conclou satisfet “una Festa Major molt participada amb nou espai per a joves i noves propostes que s’ha desenvolupat amb molta alegria i gràcies a l’esforç i dedicació de molta gent”.

DIUMENGE, DIA DE MÉS ACTIVITATS A SANTPEDOR

Diumenge va ser el dia amb més activitats programades, amb les matines i corredisses dels Bous de Foc, l’esmorzar popular, el toc de campanes i la matinal de Cultura Popular amb la de mostra d’entitats de Santpedor, que va comptar amb els Gegants, els Batucad’Or, els Castellers de Santpedor, la colla infantil dels Bous de Foc i les bastoneres del Putxot.  A la tarda hi havia activitats per a tots els gustos amb l’espectacle de circ Karoli, el concert de presentació del nou disc d’Anaïs Vila, el festival de colors de la Holy i el Trial Show de motos. També hi va haver molt ball amb l’orquestra i la Cobla de Blanes, el concert dels 4 CAT que celebraven 10 anys i el grup de versions La Tropical. Un cap de setmana llarg de festa i concerts que també va comptar el dijous amb Mitjanit, divendres amb DJ Boîte Lennon, Xaranga Tsunami i DJ Gami; i el dissabte amb l’orquestra Maravella, DJ Arzzett i Les que Faltaband i DJ Enka.

LA NOVETAT D’ENGUANY: LA ZONA JOVE

La novetat d’enguany ha sigut l’espai per a joves de 12 a 16 anys, la Zona Jove a l’exterior de Cal Clarassó, que ha comptat amb diverses activitats com micro obert, mostra d’esports, jocs de taula i mostra d’entitats.

TRET DE SORTIDA POTENT AMB EL PREGÓ DE LA INFERMERA BERTA RODOREDA

La Festa Major va començar forta amb el pregó institucional de la infermera del CAP de Santpedor, Berta Casanovas – Pallàs i la XI Empartxada a plaça Catalunya amb la botifarrada, l’empartxafoc amb l’actuació dels Bous de Foc i la batucada dels Batukad’or i el concert amb Mitjanit. L’endemà a la tarda de divendres, els consellers i conselleres del Consell dels Infants van fer el seu pregó que va seguir amb l’animació infantil de la Colla Pirata, amb tota la plaça ben animada. 

Llegiu un resum aquí.

LES PENYES, PROTAGONISTES UN ANY MÉS

Les penyes de Santpedor també han sigut protagonistes de la Festa Major, amb una entrada de penyes a la plaça amb la presentació de gegants nous que algunes penyes han creat, el recinte de penyes, la Ruta dels Portals, les xarangues, el futbolí humà o el concurs de paella, entre altres activitats.

SANTPEDOR HA HOMENATJAT FERRAN GALLART DURANT LA FESTA MAJOR

La Festa Major de Santpedor ha homenatjat al santpedorenc Ferran Gallart Salas, per part de la seva penya F.F. i la seva família, i un pilar de dol dels Castellers de Santpedor. Una pancarta amb la imatge del Ferran ha quedat penjada tots els dies al balcó de l’Ajuntament vell, per acompanyar la Festa Major de Santpedor.

Llegiu un resum de l’inici de la Festa aquí.

D’altres activitats que també han tingut molt bona rebuda han sigut l’espectacle de circ d’acrobàcies aèries ‘Dispers’, de la companyia Tarannà; el concert de l’Orquestra Maravella.

Darrera actualització: 10.06.2024 | 23:37