Coordinació de l'àrea de Serveis a les persones

Regidora


Marijó Aubarell Cruz

Funcions del Servei de coordinació


La Coordinació de l’àrea de Serveis a les Persones passa per coordinar i gestionar els Serveis Socials de l’Ajuntament de Santpedor donant una atenció integral a persones en situació de vulnerabilitat social i risc d’exclusió social des de la proximitat i també incorpora el suport actiu a les persones grans del municipi.

Línies estratègiques d'intervenció


  • L’atenció de les necessitats bàsiques i de situacions de pobresa energètica per garantir que les persones puguin tenir unes condicions mínimes de qualitat de vida. Un exemple del treball en aquest camp és les auditories energètiques que es promouen des de la regidoria a diferents domicilis per a una major eficiència i estalviar en el cost.  
  • Promoció de l’autonomia personal de les persones grans i amb discapacitat i atendre situacions de dependència, vetllar pel seu benestar i evitar maltractaments a les persones grans, a través de la millora del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), perquè així, qui ho desitgi, tingui la possibilitat de viure el màxim temps possible i amb la millor qualitat en el seu domicili.
  • Vetlla de  l’accés a l’habitatge i al món laboral dels ciutadans i, al mateix temps, poder disposar d’habitatges socials. Es parteix de la premissa que l’habitatge i la inserció laboral són dos pilars bàsics per treballar l’autonomia de les persones i la seva inclusió social. Per això, es van adquirir fins a dos habitatges que són gestionats directament per l’Ajuntament de Santpedor destinats a un lloguer social. També s’ha apostat per crear plans d’ocupació i així donar oportunitats d’inserció laboral.
  • Treball per la infància i l’adolescència, especialment per aquells que es troben en una situació de vulnerabilitat per tal de garantir-los una atenció i igualtat d’oportunitats. Gestionem i fomentem l’ús de l’Aula Socioeducativa.
  • La Regidoria d’Acció Social també té, entre les seves funcions, coordinar un dels principals equipaments de la població, la Residència Municipal Can Jorba.
Darrera actualització: 3.08.2023 | 10:37