Notícies

 • Foto guanyadora Concurs Instagram FSM2019 Arriba la 30a Fira de Sant Miquel dedicada aquest any al comerç i entitats locals 23 de setembre de 2020

  Les prevencions per a la Covid19 han fet reinventar la Fira de Sant Miquel de Santpedor que es dedica aquest any al comerç i a les entitats locals. Un espectacle amb aforament reduït al Convent obrirà divendres els actes previstos durant el cap de setmana amb un format diferent al d’altres edicions pensat per evitar aglomeracions i sota estrictes mesures de seguretat

  La cloenda serà un concert de la cantautora local Anaïs Vila que presentarà el seu disc “Contradiccions”.

  L’Ajuntament ha redactat un decret específic per a marcar els límits dels actes que s’organitzen.

 • Horaris servei de bus Servei de bus Castellnou-Santpedor-Manresa 23 de setembre de 2020

  Es normalitza el servei de bus Castellnou-Santpedor-Manresa.

  Us adjuntem els horaris del servei que són els mateixos que abans de la crisi sanitària del COVID19.

  Hi trobareu horaris estimats per a cadascuna de les parades.

  (podeu descarregar del pdf adjunt)

 • Conveni Ampans tindrà una rotonda a l'alçada del Garden al 2023 17 de setembre de 2020

  La cruïlla d’Ampans es regularà amb una rotonda a principis del 2023. Així ho han acordat Generalitat, Fundació Ampans i Ajuntament de Santpedor en un conveni de col·laboració per fer realitat el projecte que s’ha signat avui a la tarda. El conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet ha signat el conveni que els compromet a redactar el projecte i finançar amb 300.000 euros el projecte que en val 450.000. Ampans posarà la resta i l'Ajuntament ha de fer una modificació del POUM.

  Durant la visita Calvet també ha explicat que en paral·lel s'engega novament el projecte de carril bici de Santpedor a Manresa que ja s'havia adjudicat però que es va aturar perquè l'empresa que l'estava redactant va fer fallida.

 • La piscina ha tancat la temporada d'estiu Santpedor tanca aquesta atípica temporada d'estiu de la piscina amb un balanç positiu 15 de setembre de 2020

  La temporada va començar més tard i amb diverses mesures de seguretat per garantir el compliment de les normes aprovades per a la prevenció de la Covid19. S’han fet prop de 1.500 abonaments i en dos mesos i mig s’han venut unes 6.000 entrades, amb un aforament mitjà del 55%. El control d’accés i d’aforament més la informació dels professionals de la piscina ha permès l’ús de les instal·lacions amb seguretat i molta tranquil·litat.

 • Inici de curs Inici de curs sense incidències i amb mesures de seguretat 15 de setembre de 2020

  Els centres educatius de Santpedor han obert les seves portes aquest dilluns dia 14 en l'inici de curs més atópic que es recorda. Durant setmanes els equips directius i els professionals del món educatiu han estat preparant els protocols d'actuació dels centres i han preparat les aules per encetar el curs amb garanties de salut.

  El departament de Salut de la Generalitat recorda que tots som necessaris per a un retorn segur a les escoles. Entre altres coses es recomana:

  - entrades i sortides àgils dels centres

  - no portar els nostres fills i filles als centres ecuatius si tenen símptomes de la Covid19

  - si hi ha un cas al grup, informar i seguir els protocols marcats per cada centre

  Des de l'Ajuntament us desitgem a familiars, professorat i alumnat un bon inici de curs.

 • Sessió plenària al Convent Primer ple ordinari després de vacances a l'auditori del Convent 10 de setembre de 2020

  Aquest dimarts es va celebrar el primer ple ordinari després de vacances a l'auditori del Convent de Sant Francesc. Va ser el primer ple de la nova regidora de Progrés Municipal i va servir per aprovar 8 dictamens i dues mocions. Entre altres coses es va aprovar la licitació del contracte de serveis de l'enllumenat públic i les mocions sobre la recuperació de Can Jorba i per a la suficiència financera. També es van donar a conèixer les dades del padró. Santpedor té 7604 persones empadronades.

 • Regidora de Progrés Municipal Jasmina Font s'estrena com a regidora de Progrés Municipal a Santpedor 10 de setembre de 2020

  Al ple de dimarts es va incorporar una cara nova. Aquest ple de setembre ha estat el primer de la regidora de l’Ajuntament pel grup Progrés Municipal, Jasmina Font, que substituïa al portaveu de la formació, Ferran Tarazona.

 • Actes per a la Diada Santpedor celebra una diada de mínims per la Covid 10 de setembre de 2020

  Santpedor celebra la diada nacional de Catalunya amb acte sinstitucinals, un concert de sardanes i el repic de campanes. La majoria dels actes es fan a ala vigília de l'11 de setembre, dijous dia 10 concentrats a la Plaça Gran - U d'octubre a les 20h. 

  Es llegirà el manifest es faran parlaments institucionals, el cant dels Segadors i tot seguit hi haurà un concert de sardanes amb la cobla La Flama Farners. Divendres 11 de setembre, a les 17:14h, repic de campanes amb el toc per a la independència a càrrec de les campaneres de Santpedor.

 • Documents cedits a l'arxiu Cessió del llegat de Pere Vila a l'arxiu municipal de Santpedor 8 de setembre de 2020

  Els fills de Pere Vila i Rovira han cedit tot el fons documental del seu pare al poble. En un acte intern, han lliurat tota la seva col·lecció fotogràfica i documental sobre Santpedor, inclòs l'original de la seva obra manuscrita "Visió de Santpedor", que és una crònica del segle XX local a través de més de 500 fotografies, tant pròpies com de més antigues aportades per altres persones.

  A més, de les imatges originals utilitzades per a la seva obra, inclou altres textos que testimonien aspectes de la vida del poble i diverses col·leccions, entre les quals en destaquen una de timbres d'entitats i comerços santpedorencs i una altra de capçaleres de factures de negocis locals.

   

 • Escola Bressol, inici de curs Reunió de coordinació i inici de curs de l'escola bressol els Gallarets 8 de setembre de 2020

  L'escola bressol municipal Els Gallarets ja ha obert aquest dilluns dia 7 les seves portes i ha rebut els primers nens i nenes. Divendres es va fer la reunió de coordinació i el regidor d'educació Agustí Comas i l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina van visitar el centre. Durant la reunió de coordinació entre Ajuntament, direcció i també amb la nova gestió del centre, a càrrec de Fundació Pere Tarrés, es va revisar el pla de reobertura i els protocols de seguretat e higiene que se segueixen. També es va avaluar  l'organització horària i els grups establerts.

  L'escola obre amb 70 nens i encara disposa de places lliures. S'obren 7 aules en un dels inicis de curs més fluixos que ha viscut el centre enmig d'aquesta situació excepcional per la Covid19.

   

 • Reordenació aparcament a la Ronda Santpedor aprofita aquest mes per reordenar i repintar els aparcaments de la Ronda Sant Pere 27 d'agost de 2020

  Aquest mes d’agost, l’equip de manteniment ha repintat passos de vianants i reordenat alguns espais que havien generat queixes veïnals. L’Ajuntament està fent un estudi de mobilitat per implementar nous canvis.

 • Nova veu als informatius de Ràdio Santpedor Els informatius de Ràdio Santpedor estrenen nova veu 27 d'agost de 2020

  Des del 20 de juliol, Ràdio Santpedor té una nova presentadora dels informatius. Es tracta de la periodista manresana Magda Muñoz. Ella és la responsable de posar-nos al dia amb les informacions més rellevants relacionades amb Santpedor. Aquest estiu, ha entrevistat a tots els portaveus de les 5 formacions amb representació municipal que han fet balanç del primer any de gestió desde les eleccions on hi ha hagut un pacte de govern, votacions en un procés participatiu sobre el futur de les vaquetes i una situació inimaginable com la crisi de la COVID19. Demà divendres podeu escoltar la darrera entrevista.

  Us recordem que els informatius s'emeten els divendres a les 13h en directe pel 90.0 i que els podeu escoltar a la web de la ràdio santpedor.net. 

  Al nostre portal municipal hi trobareu també un link directe.

   

 • Oferta formativa curs 2020-2021 Inscripcions obertes fins el 4 de setembre a l'oferta formativa municipal 24 d'agost de 2020

  L'Ajuntament de Santpedor té obert fins el proper 4 de setembre el període d'inscripcions per a l'oferta formativa del curs 2020-2021. En aquetsa ocasió es poden fer les inscripcions presencialment amb les sol·licituds adjuntes degudament emplenades o bé es pot fer online a través de la pàgina web. 

  En l'oferta formativa trobareu el programa de formació contínua amb classes d'anglès en diferents nivells, així com també de català i informàtica. Així mateix hi ha oferta en tallers de formació i lleure ja aigui amb arts plàstiques o bé amb activitat física. I tambe els cursos del lokal de la vila. Aquests últims cal tramitar directament al Lokal, amb prioritat per als més joves. 

  Us adjuntem el link per a més informació de l'oferta i per a la tramitació de les sol·licituds.

 • La ballada de sardanes es va substituir per un concert de la cobla Lluïssos Santpedor tanca amb nota les festes de Santa Anna, marcades per la prevenció per la Covid19 27 de juliol de 2020

  Els actes de la festa de Santa Anna es van ajustar per evitar la propagació de la pandèmia. Es van haver d’anular actes que no garantissin la seguretat o bé la distància i es van poder celebrar activitats tradicionals, a l’aire lliure.

 • Setmana boja La Cusa organita una setmana "boja" 27 de juliol de 2020

  A partir 28 de juliol i fins al primer dia d'agost, el comerç a Santpedor s'ha tornat boig. La Cusa organitza una setmana boja amb ofertes i rebaixes per treure l'estoc d'estiu  de les botigues. Consulteu els descomptes en els productes a la venda i en els serveis que s'ofereixen.

 • Inauguració de l'arbre dels records Santpedor ja disposa d'un arbre dels records al cementiri municipal 26 de juliol de 2020

  Una emotiva cerimònia ha servit per inaugurar aquest dissabte a la tarda un nou espai al cementiri municipal per al dol de les famílies de nadons que han nascut sense vida o que l’han perduda en néixer. És el nostre arbre dels records. Una placa marca l'espai i l'acte amb presència de l'entitat impulsora, little stars, va també comptar amb l'enlairament de globus blancs amb petites estrelles en record d'aquestes petites estrelles que són els nadons que moren en l'embaràs, en el part o després de néixer.

 • Santa Anna 2020 Santpedor celebra la festa de Santa Anna amb alguns actes marcats per la prevenció davant la Covid19 20 de juliol de 2020

  Consulteu el programa a aquest link

 • Ple juliol El ple de Santpedor aprova modificacions de crèdit per a ajudes i despeses de material per la Covid19 16 de juliol de 2020

  En el darrer ple abans de vacances també s’aprova l’adjudicació de la gestió de l’escola bressol a la Fundació Pere Tarrés . El regidor del grup socialista, Ferran Tarazona, es va acomiadar en aquest ple després d’un any al càrrec. (cliqueu per + informació)

 • Mascareta obligatòria La mascareta és obligatòria a partir de dijous 9 de juliol a Catalunya encara que hi hagi distància 8 de juliol de 2020

  El govern català ha anunciat avui dimecres aquesta mesura que és d'aplicació immediata. Tothom ha de marxar de casa amb mascareta davant la possibilitat que tots siguem transmissors potencials.

  L'objectiu és frenar el ritme de contagis de coronavirus, que ha obligat, per exemple, a confinar perimetralment la comarca del Segrià,

  No dur-la pot comportar una multa de 100 euros.

 • Ajjuts extraordinaris per la COVID19 Convocatòria per als ajuts extraordinaris de la Covid19 7 de juliol de 2020

  L'Ajuntament de Santpedor obre aquest dimecres dia 8 i fins al proper divendres dia 17 la comvocatòria per a accedir als ajuts extraordinaris per a persones amb ocupació autònoma o societats amb domicili fiscal a Santpedor i amb local comercial a Santpedor, que  la seva activitat hagi hagut de tancar en algun moment per l'emergència sanitària. S'hi destinen un total de 200.000€ i els ajuts són compatibles amb altres subvencions que puguin donar altres administracions. 

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49