Notícies

 • Festa dels drets dels infants Dissabte se celebra una festa dels drets dels infants telemàtica 17 de novembre de 2020

  Dissabte celebrem la Festa dels Drets dels Infants a Santpedor. La pandèmia, que està marcant el nostre dia a dia, ens obliga a modificar la tradicional festa. Però no ho volem deixar de celebrar i ho farem en un format que busca la participació dels nens i de les nenes del poble de manera telemàtica.

 • Bosses de compostatge L'oficina de reciclatge reparteix 54.000 bosses de compostatge en un mes 17 de novembre de 2020

  En un mes, l'oficina de reciclatge de Santpedor ha repartit prop de 54.000 bosses compostables. Més de 450 persones ja han passat en horari d'oficina a recollir els quatre paquets que donem gratuïtament per família.

   

 • Ple extraordinari de novembre Sessió extraordinària del ple aquest dimarts 17 de novembre 17 de novembre de 2020

  El ple de l'Ajuntament es reuneix avui en sessió extraordinària urgent per adjudicar el contracte d'enllumenat públic. Adjuntem l'ordre del dia i us recordem que podeu seguir la sessió telemàticament a través del canal youtube de l'Ajuntament.

 • Troben en bon estat una veïna perduda durant hores 17 de novembre de 2020

  Diumege a la tarda, al voltant de 2/4 de 6, van trobar en bon estat de salut la Carme, una veïna de Santpedor desapareguda des de les 13h. La Carme de 79 anys estava a l'entorn de la Denso quan un agent de la Policia Local la va localitzar.

  En la seva recerca hi van participar agents de la Policia Local de Santpedor, de Sat Fruitós, Sant Joan, Sallent, agents de Mossos d'esquadra, un helicòpter de Bombers, ADF i fins i tot es va fer servir el dron d'un veí de Santpedor durant els treballs.

  Des d'aquestes ratlles agraïm la col·laboració de cossos de seguretat, associacions, i veïns i veïnes del poble.

 • La capella lluia de color blau La capella, de color blau, per commemorar el dia mundial de la diabetis 17 de novembre de 2020

  Aquest dissabte 14 de novembre s'ha commemorat el Dia Mundial de la Diabetis. L'objectiu d'aquesta commemoració és donar a conèixer la diabetis i sensibilitzar la societat envers aquesta malaltia. La data del 14 de novembre, marcada al calendari per la Federació Internacional de Diabetis i l'Organització Mundial de la Salut (OMS), recorda l'aniversari del naixement de Frederick Grant Banting, un dels descobridors de la insulina l'any 1922.

 • Ordenances fiscals 2021 Santpedor congela impostos i amplia bonificacions a famílies nombroses i instal·lacions fotovoltaiques 17 de novembre de 2020

  La decisió de mantenir impostos i millorar bonificacions s’aprova per unanimitat al ple de novembre. El consistori també dona llum verd a dues noves línies d’ajuts de 60.000 euros cadascuna. La primera per a pal·liar els efectes del tancament dels bars, restaurants, gimnasos i centres d’estètica i la segona per a famílies que estan afectades per la greu situació econòmica derivada de la pandèmia.

 • Nous ajuts per als afectats per la Covid19 Oberta la convocatòria per accedir als ajuts de bars, restaurants, centres d'estètica i gimnasos 17 de novembre de 2020

   

  L’Ajuntament de Santpedor destina 120.00 euros més en subvencions a persones i empreses afectades per la COVID-19. El ple de de novembre va aprovar dues noves línies d'ajuts. La primera és una línia de subvencions directes i amb caràcter excepcional per pal·liar els efectes del tancament dels bars, restaurants, gimnasos i centres d’estètica després de la decisió del passat 15 d’octubre del departament de Salut. La segona línia es destinarà a famílies que necessiten d’ajuda econòmica per al pagament de lloguer i hipoteques i també per a subministraments.

 • Cruïlla a l'entrada de Santpedor Santpedor instal·la semàfors intel·ligents per regular el trànsit a l’entrada del poble 16 de novembre de 2020

  L’Ajuntament de Santpedor instal·la uns sensors als semàfors de la cruïlla entre la carretera de Manresa (BV-4501), la carretera de Navarcles i carretera de Callús (BV-4511), el punt amb més volum de trànsit al poble. Els sensors detecten l’espera de vehicles als semàfors existents i obren el pas al vial on hi ha més volum de cotxes.

 • Josep Maria Guilà Josep Maria Guilà repeteix com a jutge de pau 4 anys més 14 de novembre de 2020

  El ple de l’Ajuntament de Santpedor ha nomenat Josep Guilà i Díez com a jutge de pau del poble. Amb aquest tràmit, Guilà repeteix per tercera vegada al càrrec que ha ocupat en els darrers 8 anys.

  Josep Guilà, de 70 anys, en fa 40 que viu a Santpedor. Està casat, té 2 fills i dos nets. Abans de ser el titular del jutjat de pau , Guilà ja havia assumit altres responsabilitats al poble. Va ser regidor de l’Ajuntament de Santpedor durant 16 anys i 8 anys Conseller Comarcal del Bages.

 • Andrea Moreno rep el premi Andrea Moreno guanya el 3r concurs instagram de la Fira Sant Miquel 13 de novembre de 2020

  Andrea Moreno, veïna de Santpedor ha guanyat el 3r concurs instagram de la Fira de Sant Miquel que es va celebrar el darrer cap de setmana de setembre. La forografia guanyadora, és una imatge dels gegants de Santpedor des de la perspectiva dels més menuts.

  Al concurs s'hi van presentar una 20a de fotografies, moltes menys que en altres edicions però una bona participacio tenint en compte que la Fira, enguany, es va celebrar marcada per les restriccions de la Covid19. Moreno ja ha recollit el diploma que l’acredita com a guanyadora del concurs de mans del regidor de Cultura i conseller delegat de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas.

  El premi és precisament una experiència enogastronòmica al restaurant El Golut de Manresa per a 2 persones i ha estat cedit per Bages Turisme.

   

 • Tots Sants 2020 La celebració de Tots Sants arriba marcada per les mesures contra la pandèmia 29 d'octubre de 2020

  Control d'aforament, ús de mascareta i gel hidroalcohòloc, habilitar una entrada i una sortida diferenciades i promoure l'ús del camí per a vianants habilitat la setmana passada són algunes de les mesures que ha implementat l'Ajuntament de Santpedor en aquesta diada de Tots Sants atípica imarcada per les mesures de prevenció de la COVID-19. Us recordem que l'horari és de 8 a 20h.

 • Millores aparcaments Treballs de manteniment a aparcaments de Santpedor 29 d'octubre de 2020

  Aquests dies s'ha fet el manteniment de dos dels aparcaments dissuasoris municipals. El primer és el que es troba a la carretera de Navarcles i l’altre al carrer Doctor Antoni Vila, davant Cal Clarassó. Aparcaments que per la mobilitat que sofreixen hi ha hagut un desgast important en el sol i calia fer-hi un manteniment que ha consistit en anivellar els àrids. S'ha fet mitjançant asfalt reciclat.

 • Sol·licitud ajudes Obert el termini per sol·licitar ajudes econòmiques per la Covid en l'àmbit dels serveis d'estètica i restauració 29 d'octubre de 2020

  Si teniu un bar, restaurant o un centre d'estètica a Santpedor, us adjuntem link a les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l’àmbit de les activitats de restauració i dels centres d’estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19 que atorga la Generalitat de Catalunya.

  A partir d'aquest dijous dia 29 d'octubre ha es pot formalitzar la sol·licitud. El termini màxim és de 15 dies o fins a esgotar partida pressupostària. Cliqueu aquí per a conèixer les bases.

  Us adjuntem també el link cap a la convocatòria d'ajuts. Cliqueu aquí per conèixer la convocatòria.

 • Horaris L'oficina de reciclatge amplia horaris 26 d'octubre de 2020

  A partir d'aquesta setmana, l'oficina de reciclatge obre també un dia a la tarda.

  L'horari és de dilluns a divendres de 10 a 13h i dijous de 16 a 19h.

 • Mesures sobre la mobilitat nocturna Restriccions de la mobilitat nocturna per la COVID-19 26 d'octubre de 2020

  La Generalitat ha acordat noves mesures per a frenar la COVID-19 i ha implementat aquesta setmana el toc de queda a partir de les 10 de la nit. Els aspectes més destacats que s'han implementat són: la prohibició dels desplaçaments i la circulació al carrer entre les 22h i les 6h; els serveis, comerç minorista, els espais públics, activitats recreatives i esportives han d'acabar a les 21h; la restauració a domicili es podrà fer fins a les 22h; i les activitats culturals poden acabar a les 22h i les persones que hi assisteixin poden tornar entre les 22 i les 23h.

  *La limitació NO afecta els serveis essencials i d'urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

 • Jordi Falip a l'Aiguamoll de la Bòbila Santpedor perd Jordi Falip i deixa un immens buit al teixit associatiu del poble 25 d'octubre de 2020

  Avui tenim una mala notícia. Aquest matí ha mort als 54 anys el nostre veí Jordi Falip Sabartés quan anava en bicicleta pel terme de Castellnou. L'intent de reanimar-lo no ha succeit i ha deixat un buit immens al teixit associatiu del poble.

  Als anys 90 va ser un dels impulsors en la recuperació de l'Aiguamoll de la Bòbila, de la mà del grup Gestió i Estudi del Medi. Encara hi continuava estretament lligat i en feia el manteniment. En aquesta vessant medioambiental, es declarava un amant de la natura (vegeu l'àmplia entrevista que li va dedicar Regió7 el 13 de maig del 2018. Les fotos que us adjuntem pertanyen a aquesta entrevista 📸 Arxiu Regió7/Salvador Redó).

   

 • Casos Covid-19_23oct2020 Casos de COVID-19 a Santpedor 23 d'octubre de 2020

  Les mesures decretades la setmana passada per la Generalitat de Catalunya responen a la necessitat d'evitar la propagació de la Covid19 a Catalunya. A Santpedor hem tingut en els darrers dies 19 casos positius en els tests PCR/TA segons dades del departament de Salut que ens fan arribar als ajuntaments de tot Catalunya. També a la web de Salut es detalla l’alt risc de propagació de la pandèmia a casa nostra.

  Segons informacions que ens facilita la delegació del govern, perquè s’entengui bé el significat de les dades que us adjuntem, cal saber que s’han duplicat les dades de nous casos en 24 hores respecte a la pitjor xifra de la primera onada. I és que ara estem fent molts més tests que a la primera onada. Es detecten un 70% dels casos mentre que a la primera onada de la pandèmia se’n diagnosticaven només un 10%.

   

 • Ple d'octubre al Convent Santpedor suspen llicències per a instal·lacions de camps solars en sòl no urbanitzable 15 d'octubre de 2020

  El ple ordinari d'octubre de l'Ajuntament de Santpedor ha acordat suspendre les llicències per a instal·lacions de camps solars en sòl no urbanitzable. L’Ajuntament mostra la seva preocupació per la situació d’emergència pel canvi climàtic i referma el seu suport amb l’ús d’energies renovable; però alhora expressa la necessitat de controlar l’impacte que aquestes instal·lacions poden tenir en l’entorn paisatgístic i agrícola del poble. La suspensió de llicències durarà un any mentre es treballa en una modificació del POUM que estableixi una regulació específica per a aquestes instal·lacions.

 • Festival Test a Santpedor Diumenge se celebra el Festival Test a Santpedor 15 d'octubre de 2020

  El Festival Test, el festival en xarxa d'arts intenses de prop i curta durada, arriba a Santpedor aquest diumemge a la tarda. La proposta és de tres obres, una de dansa i dues de teatre. El festival comença a les 17h a la Plaça Gran- U d'octubre des d'on s'enceta el recorregut. El festival és gratuït però l'aforament és per estricte ordre d'arribada i seguint les garanties de seguretat decretades per la Covid-19.

  En aquesta edició us proposem l'obra FILAR de  dansa, vídeo mapping i manipulació d'objectes; TEMPS D'ESPERA, una tragicomèdia teatral i LA VELLA EVASIÓ, una comèdia romàntica.

 • Campanya Campanya Vacuna't de la grip 15 d'octubre de 2020

  Es tracta d'una campanya extraordinària que s'inicia el proper dia 20 d'octubre. Cal inscriure's al CAP Santpedor al telèfon 938321133. Us deixem tota la informació a la imatge adjunta.

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49