Notícies

 • Mascareta obligatòria La mascareta és obligatòria a partir de dijous 9 de juliol a Catalunya encara que hi hagi distància 8 de juliol de 2020

  El govern català ha anunciat avui dimecres aquesta mesura que és d'aplicació immediata. Tothom ha de marxar de casa amb mascareta davant la possibilitat que tots siguem transmissors potencials.

  L'objectiu és frenar el ritme de contagis de coronavirus, que ha obligat, per exemple, a confinar perimetralment la comarca del Segrià,

  No dur-la pot comportar una multa de 100 euros.

 • Ajjuts extraordinaris per la COVID19 Convocatòria per als ajuts extraordinaris de la Covid19 7 de juliol de 2020

  L'Ajuntament de Santpedor obre aquest dimecres dia 8 i fins al proper divendres dia 17 la comvocatòria per a accedir als ajuts extraordinaris per a persones amb ocupació autònoma o societats amb domicili fiscal a Santpedor i amb local comercial a Santpedor, que  la seva activitat hagi hagut de tancar en algun moment per l'emergència sanitària. S'hi destinen un total de 200.000€ i els ajuts són compatibles amb altres subvencions que puguin donar altres administracions. 

 • Ajuts arranjaments habitatges Fins al 31 de juliol es poden presentar sol·licituds per a arranjament de pisos de persones grans i persones amb discapacitat 7 de juliol de 2020

  L'objectiu del programa d'arranjament d'habitatges és promoure l'autonomia personal i millorar la qualitat de vida al domicili de les persones grans i de les persones amb discapacitat, garantint les condicions d’accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica mínimes dels habitatges objecte de les intervencions. L'Ajuntamengt destina a aquesta convocatòria 18.000€ del pressupost municipal.

 • Normes de funcionament Obre la piscina municipal i s'amplia la venda prioritària d'abonaments a persones empadronades de Santpedor 3 de juliol de 2020

  Avui hem obert la piscina municipal de Santpedor. Els que ja hi aneu avui, heu de saber que hem estat treballant per reformar completament la piscina gran i, malgrat la Covid19 i els problemes tècnics i elèctrics de darrera hora, avui ja l'estem omplint i demà estarà disponible.

  Un altre tema que us volem informar és que AMPLIEM fins el proper dijous dia 9 de juliol la compra preferent d'abonaments per a les persones empadronades a Santpedor.

  Les persones no empadronades podran fer-ho a partir del dia 10 de juliol.

 • Pas de vianants Santpedor ha celebrat aquest diumenge 28 de juny, el dia internacional LGTBI 3 de juliol de 2020

  Aquest diumenge passat dia 28  de juny hem celebrat el dia internacional LGTBI, la bandera a mig pal al balcó de l’Ajuntament, el mural al lokal de joves, les iniciatives de Ca la Teia i aquesta setmana, he fet un un pas més... els passos de vianants a prop d'escoles de primària i secundària de Santpedor també llueixen els colors de l'arc de Sant Martí. En total 7 passos de vianants!

  Perquè volem un Santpedor amb igualtat de tracte de les persones lesbianes, gais, transsexuals/transgènere, bisexuals i intersexuals. Un Santpedor a favor de la diversitat.

 • Coca Sol d'Or Forns i pastisseries de Santpedor venen més de 300 coques rodones, els Sols d’or, aquesta revetlla 25 de juny de 2020

  La recuperació de la coca rodona pròpia de Santpedor ha estat un èxit i els forns i pastisseries han augmentat les vendes.

  La recepta de la coca Sol d’Or la va elaborar la Fundació Alícia al 2011 i la va cedir al poble coincidint amb l’organització de la Nit bruixa, però quan aquest acte es va deixar de fer, la venda de la coca també es va convertir en residual.

 • Abonaments per a la piscina municipal La piscina municipal de Santpedor obrirà del 3 de juliol al 13 de setembre 25 de juny de 2020

  A partir de divendres dia 26 de juny, les persones empadronades a Santpedor poden adquirir els abonaments de la piscina municipal. Aquest any i de manera excepcional, els abonaments es poden comprar fins el dia 3 de juliol ininterrompudament (també dissabtes i diumenges) de 9 a 19h al pavelló d'esports Rafa Martínez. Els preus dels abonaments es van establir en ple municipal i són els mateixos que l'any passat. (consulteu quadre adjunt)

 • El peveter encès la nit de Sant Joan El Centre Excursionista 2x2 porta la flama del Canigó a Santpedor per la revetlla 25 de juny de 2020

  El Centre Excursionista 2x2 Santpedor va anar a buscar la flama al Coll d’Ares, on hi havia un peveter amb flama que havien portat des de la Catalunya nord. De matinada es va baixar la flama en cotxe fins a Berga. Des d'allà, un grup de BTT la va baixar fins a Castellnou i després a Santpedor on, enguany es van fer relleus fins a la plaça, sense la tradicional entreda caminant amb nens i nenes. Es va optar per una acció simbòlica i més íntima degut al moment sanitari que vivim però la flama va arribar a la plaça per ilumionar les revetlles particulars dels veïns i les veïnes de Santpedor. El darrer relleu el va fer la nostra esportista olímpica i medallista, Maria Costa.

  A la plaça es va fer la lectura del Manifesta d'Òmnium Cultural.

  La revetlla es va fer amb festa i respecte pel moment sanitari que vivim.

 • Recomanacions en la fase de represa aprovada pel govern català Entrem a la fase de represa, una nova normalitat amb mesures de prevenció 25 de juny de 2020

   El govern de la Generalitat de Catalunya va decretar el passat dia 19 de juny la fi de la fase 3 en el marc del vigent estat d'emergència sanitària i l’inici de l'etapa de represa.
  Això implica que:

  👉Ja no hi ha restriccions de mobilitat en el territori,
  👉la Generalitat recupera les competències
  👉fixa les normes que regiran a partir d'ara.

  Les prioritats màximes continuen sent:

  😷 ús de mascareta
  ↔️ distància de seguretat d'1,5m
  🧼 rentat de mans sovint
  ☀️ preferència per activitats a l'aire lliure i sense aglomeracions

  Adjuntem les normes decretades.

 • Guanyadors pel cartell, vídeo i balcó guarnit de Festa Major Els premiats als concursos de Festa Major s'enduen un àpat a restaurants de Santpedor 23 de juny de 2020

  La Festa Major Confinada de Santpedor encara cueja i avui dijous s’han donat a conèixer els 5 guanyadors als 4 concursos organitzats per l’Ajuntament. Laura Parcerisa pel cartell, Montse Ferrer en la categoria de balcó guarnit, Jaume Illa en el millor vídeo i Pepe Jiménez i Xavier Prat amb les millors fotografies s’enduen el reconeixement d’aquest any tan especial. El concurs de fotografia és el que major participació ha tingut amb imatges espectaculars de les cercaviles organitzades i sobretot dels 2 castells de foc simultanis.

 • Reobren els parcs infantils Reobren fonts i parcs infantils 20 de juny de 2020

  Amb l'entrada de la fase 3 han reobert també fonts públiques del Santpedor, que a la primavera no es van poder obrir per l'emergència sanitària. Igualment. Per poder fer això, l'equip de manteniment municipal va haver de revisar totes les fonts.

  També es van reobrir després de 3 mesos precintats tots els parc infantils de Santpedor.

 • El jutjat de pau i registre civil atèn amb cita prèvia 20 de juny de 2020

  El jutjat de pau i registre civil ubicat al carrer Manzana ha reobert el servei presencial els divendres al matí però ho fa amb cita prèvia.

 • Festa Major Confinada Santpedor enceta la Festa Major Confinada amb un pregó musical 11 de juny de 2020

  Amb un  pregó video-musical s'ha donat aquest dijous el tret de sortida a la Festa Major Confinada. Aquest és precisament el nom de la cançó que la  Anaïs Vila i el veí de Santpedor, Ferran Gallart, cantant de Strombers, han adaptat de l'original cançó "Festa Major" dels Strombers, Els dos músics han comptat també amb la col·laboració als arranjaments i la producció de Gerard de Pablo. 

  La peça, un encàrrec de l'Ajuntament per a obrir la festa, és una cançó que preten explicar les sensacions contraposades de celebrar en confinament la festa major i de la situació d'emergència sanitària que vivim actualment. Així, a la lletra es té un record als que ja no hi són i també, a la vegada, les ganes de viure la festa major.

   

 • Ple telemàtic del mes de juny Santpedor crea ajuts extraordinaris per a persones autònomes i societats afectades per la Covid19 10 de juny de 2020

  Es preveu destinar inicialment 200.000€ a persones amb ocupació autònoma i societats amb local comercial a Santpedor que hagin cessat temporalment la seva activitat degut a la Covid19. Les bases reguladores s’aproven per unanimitat de tots els grups polítics que composen el Ple de la Corporació.

 • Xavier León Xavier León, de Santpedor en Comú Podem, pren possessió com a regidor 10 de juny de 2020

  En aquest ple ordinari de juny, Xavier León Martos ha pres possessió com a regidor de l’Ajuntament de Santpedor en substitució de Jesús Puig que va presentar la seva renúncia al mes de maig per motius personals. León era el número dos a la llista de Santpedor en Comú Podem que es va presentar a les eleccions. Nascut al 1977 és politòleg per la UAB i auxiliar administratiu. Va ser membre de l’Alternativa dels i les Estudiants Progressistes. La seva trajectòria va continuar a ICV.

 • Cartell de la #FMSantpedor2020 #versioconfinada La festa major confinada obre amb un vídeo i cançó d'autors locals i tanca amb castell de focs 9 de juny de 2020

  Santpedor ha dissenyat un programa per a una festa major confinada perquè tothom pugui gaudir de la festa des de casa i amb respecte a la situació d'emergència actual. Amb el lema Festa Major Santpedor 2020 versió confinada, l'Ajuntament reconeix que no és la festa que les veïns i les veïnes voldrien però és la festa que podem fer. Per això s'ha volgut marcar amb actes per viure des de casa l'inici i el final. Dijous comencem amb la presentació del VÍDEO i CANÇÓ de la FM confinada. La cantautora santpedorenca Anaïs Vila i el cantant d'Strombers que viu a Santpedor, Ferran Gallart, amb arranjaments  i producció de Gerard de Pablo han versionat la cançó de Strombers “Festa Major” per a adaotar-la a la situació de confinament amb què es presenta la nistra festa major.  El vídeo dirigit també per un professional local ens farà reviure amb participació de molta gent aquesta adaptació musical.
  Serà el primer dels actes previstos perquè visqueu la FM des de casa en família o amb amics al carrer però en grups reduïts, respectant les normes decretades per salut. Acabarem amb tronada i castell de focs.
  Per entremig? Cercaviles perquè les espereu a casa, xaranga que vindrà on sigueu, concursos, exposició, propostes d’entitats i penyes.
  No podia ser com volíem, hi ha una situació d’emergència sanitària, però farem FM #versioconfinada

 • Avui dimarts dia 9 de juny, ple ordinari 9 de juny de 2020

  Avui dimarts dia 9 de juny a les 19:30h
  PLE ORDINARI
  El podeu seguir en directe a través del Canal Youtube. Adjuntem link:
  https://www.youtube.com/watch?v=R1xLSNi6ttg
  (si no us funciona el link, aneu al canal youtube de l'Ajuntament de Santpedor).
  A sota l'ordre del dia

 • Bitxac Santpedor Última setmana per a inscriure's al Bitxac de Santpedor 8 de juny de 2020

  Us recordem que aquesta és la última setmana per inscriure’s al Bitxac de Santpedor!

  El Casal d'Estiu de Santpedor té una pàgina específica on podeu formalitzar online la inscripció dels vostres fills/es: https://bitxac.santpedor.net/joomlasite/index.php/inscriute

  Igualment, si teniu dubtes, cliqueu a la notícia, us adjuntem les preguntes més freqüents sobre les inscripcions. les activitats i la seguretat del Casal.

 • Dia internacional de l'acció per a la salut de les dones Santpedor se suma al dia internacional de la salut de la dona el 28 de maig 28 de maig de 2020

  Enmig d'aquesta situació d'emergència sanitària, cal recordar que, segons dades del departament de Salut de la Generalitat,:

  - El 70% de persones que treballen al món de la salut a Catalunya, són dones, això implica que estan exposades en major proporció a la pandèmia de la Covid19.

  - El 88% de les professionals de les residències, centres de dia, centres de persones amb discapacitat i d'ajuda a domicili, també són dones.
  Amb aquestes dades al cap, les dones estan més exposades a la Covid19 i per això també se n'han donat més casos d'infexió.

   

 • Minut de silenci divendres 29 de maig Minut de silenci per les víctimes de la Covid19 28 de maig de 2020

  Des del 10 d'abril, les banderes del balcó de l'Ajuntament onegen a mig pal en record de les víctimes de la Covid19. Ara, el govern català han decretat deu dies de dol. A Santpedor mantindrem les banderes a mig pal fins a acabar la situació d'emergència sanitària.
  Per unir-nos a la iniciativa general us convoquem
  📆DEMÀ DIVENDRES DIA 29,
  ⏱A LES 12H
  📍A LA PLAÇA GRAN O DES DELS VOSTRES LLOCS DE TREBALL,
  A GUARDAR UN MINUT DE SILENCI.

Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49
Darrera actualització: 09.04.2015 | 13:49